Avem motive sa ne propunem a mai face un pas

noiembrie 10, 2008 la 11:19 am | Publicat în Campanii IHTIS, Cum ne vad ceilalti, Invata sa ma accepti!, Noi si ei, Proiecte IHTIS, Viata in fotoliul rulant | 5 comentarii
Etichete: , ,

Proiectul „IMPREUNA PENTRU IHTIS” isi propusese la inceput schimbarea imaginii tanarului cu dizabilitati fizice severe – ca resursa in societate, capabil a vorbi despre sine, despre aspiratiile si nevoile sale, si, mai ales, capabil a contribui la crearea unei societati a tuturor.

In mare parte, am reusit. Avem acum suficiente resurse sa indraznim a vorbi despre un alt proiect la care nazuim cu gandul inca de la infiintarea Asociatiei IHTIS. UN CENTRU DE VIATA INDEPENDENTA.

Un  centru  de  viata  independenta  nu  este  un spital  sau  un  azil  –  cum multi confunda – ci un asezamant in care se urmareste adaptarea  tuturor obiectelor si descoperirea metodelor cu ajutorul carora tanarul cu dizabilitati fizice sa dobandeasca noi deprinderi si abilitati, care sa il faca autonom, sa ii sporeasca gradul de independenta si, astfel, sa se integreze social.

Cadrul legal EXISTA. Terenul aferent acestei constructii EXISTA (este al familiei mele, in judetul Botosani, il donam asociatiei pentru constructia Centrului de Viata Independenta). Proiectul cladirii EXISTA. Echipa de proiect si beneficiarii EXISTA.

Peste doar o saptamana va exista si un liant de legatura intre ce s-a facut pana acum si ceea ce va urma: un spot inedit…  

Ceea ce ne lipseste sunt banii pentru constructie. 350.000 EUR sunt o suma importanta si greu de obtinut, dar sper ca solidaritatea a 350.000 de oameni sa il faca pe „nu se poate” sa fie posibil.

Ce putem face?

EU – imi dedic timpul pentru a reprezenta interesele semenilor mei care isi petrec viata in caruciorul cu rotile.

TU – poti face multe…doar sa vrei sa ne sprijini!

  • Poti dona un euro (contravaloarea in lei) in contul IHTIS:  RO84RNCB1760000043500001 – deschis la B.C.R. – Agentia Dorohoi
  • Poti transmite mesajul campaniei noastre tuturor cunoscutilor tai!

Noi toti, impreuna, putem realiza un Centru de Viata Independenta, un proiect ambitios care va duce la indeplinirea a trei prevederi legislative de importanta majora in viata mea si a semenilor mei cu dizabilitati fizice:
– AUTONOMIE;
– VIATA INDEPENDENTA;
– INTEGRARE SOCIALA.

350.000 Euro = Solidaritatea a 350.000 oameni – o noua si indrazneata campanie IHTIS.

Acesta este proiectul viitorului Centru de Viata Independenta pe care ni-l dorim:

fatada-principala1

350.000 de oameni pot transforma un vis frumos intr-o realitate minunata, DONAND UN EURO PENTRU IHTIS.

Speram sa te numeri printre ei si iti multumim pentru sprijin!

Mihaela Mihaescu – initiator & coordonator proiect

5 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. si eu am probleme dar nu sunt in scaun cu rotile .eu pot sa merg mai bine zis ma tarasc de colo colo.se putea si mai rau intrun fel .totusi am un loc de munca stabil si ma pot intretine dar viata asta nu o doresc .nu asa !

  2. @ Paducel – probleme are oricine. Eu sunt in fotoliu rulant, dar nu ma consider a fi „altfel” in sensul rau al cuvantului. Personal nu imi lipseste nimic, ajung mereu acolo unde imi propun si sunt inconjurata de nenumarati prieteni fara dizabilitati. Nemultumiti de viata pe care o duc sunt si ei (cei fara dizabilitati).
    Pe mine ma preocupa un singur lucru: sa las ceva in urma mea spre folosul semenilor. Proiectul propus de IHTIS trebuie si poate fi sprijinit – in primul rand – de cei ce au o dizabilitate fizica. Altfel cum sa asteptam ceva bun de la viata, daca nu contribuim noi insine cu nimic la schimbarea vremurilor ce vor veni?

  3. Michi,

    ai idee cate persoane sunt inregistrate la Centrul de Consiliere pentru Persoanele cu Dizabilitati?

    Daca fiecare ar oferi cel putin 1 EUR, ar putea beneficia de o consiliere la CVI din Dorohoi.

    Eu imi imaginez deja replicarea acestui imobil in cateva regiuni din RO.

  4. @ Valentin – aceste lucruri mi le doresc si eu: implicarea tinerilor cu dizabilitati in realizarea acestui proiect si existenta mai multor centre similare in RO. Din pacate, putini dintre cei cu dizabbilitati fizice au un PC, iar campania noastra s-a desfasurat pana acum doar online. Inca de la infiintarea IHTIS, in cadrul Adunarii Generale s-a hotarat sa nu percepem membrilor cotizatii, dar fiecare – dupa puteri – sa faca mici donatii lunare sau anuale. Asadar sugestiile tale coincid cu dorintele noastre. Avem insa nevoie de voluntari care sa ne ajute sa venim in contact cu tiinerii cu dizabilitati fizice si reprezentantii acestora, sa ii informam si sa ii implicam direct in realizarea acestui proiect, pliantul pentru informarea acestora fiind deja pregatit.

  5. OK. Imi poti transmite pe mail info despre pliantul respectiv (tiraj, dimensiuni, etc)?
    De asemenea, nr. persoanelor inregistrate la Centrul de Consiliere pentru Persoanele cu Dizabilitati? Sau chiar cele aflate la ANPH – Agentia Nationala a Persoanelor cu Handicap?
    Mersi anticipat.


Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.