Tabara APTITUDINI PENTRU ATITTUDINI – 30 de voluntari la tarmul marii

septembrie 2, 2015 la 7:33 am | Publicat în CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE, Proiecte IHTIS | Un comentariu

Tabara APTITUDINI PENTRU ATITUDINI – Proiect de tineret finantat de MTS, desfasurata in perioada 17-22 august 2015 in Eforie Sud, a impletit diverse tipuri de activitati socio-culturale, evidentiind voluntariul a 30 de tineri din Botosani si Bucuresti.
DSCN5936

Timp de 6 zile, programul taberei, prin cele 4 ONG-uri partenere, a reliefat nevoia de cunoastere si socializare a tinerilor voluntari cu si fara dizabilitati prin: discutii de grup (biblioteca vie), lansare de carte, ateliere, spectacole, concursuri etc.

ATELIER

LAJNSARE CARTE

„Un proiect initiat si coordonat dintr-un fotoliu rulant inseamna, inainte de toate, un volum imens de munca. Am incercat ca timp de o saptamana sa parasesc tastatura (locul meu de voluntariat 12 ore zilnic), privind si evaluand activitatea celorlalti 29 de voluntari (cu si fara dizabilitati) intr-o tabara dedicata lor. Responsabilitatea este pretul maretiei. Nu conteaza ce faci ci, cata dragoste pui in ceea ce faci si cat de exigent esti cu tine insuti. Voluntariatul se ofera, de catre cei ce au suficienta intuitie sa simta ce trebuie facut pentru ca principiul “sanse egale” sa functioneze cu adevarat” – Mihaela Mihaescu / Asociatia  IHTIS (organizator)
11889539_10206235835827976_7743847438430053207_n (1)

„Am sosit acasa, desfac bagajul din care eu si fiul meu cel mic scoatem doua medalii frumoase. Oare ce medalii nu sunt frumoase? Ma uit atent si deja apare intrebarea: OARE LE MERITAM? Si da, si nu. Poate ca activitatea noastra artistica a reusit sa bucure sufletele tinerilor, dar, gandul pe care il aveam la plecare a fost pus in practica? Ne intrebam unul pe altul eu si fiul Alex: oare, cat am reusit sa fim voluntari cu adevarat? Eu ma simt bine ajutandu-i pe toti aceia care au nevoie de mine, stiind ca fiecare zi conteaza si ca intotdeauna exista o zi de maine in care voi putea ajuta din nou. Acest gand ma face sa ma simt dulce ca o acadea, pe care si-o doresc multi copii. Uneoeri am insa impresia ca nu intodeauna reusesc si atunci ochii mi se umplu de lacrimi, ca nu am reusit sa fiu… o acadea de-o zi” –  Florin Racoci / Asociatia Doina Suflet Romanesc, Valeni DB, Partener proiect.
DSCN6139

DSCN6144

DIPLOME ADSR

„In opinia mea, tabara IHTIS este de nota 9, deoarece nota 10 semnifica perfectiune, calitatea pe care doar Dumnezeu o are. In primul rand, aceasta tabara, fondata pe un principiu crestinesc, ne-a invatat ca trebuie sa ne iubim aproapele, indiferent ce (diz)abilitati are. Am realizat, datorita programului, ca toti oamenii sunt talentati, si ca merita sa fie apreciati pentru calitatile lor. Totodata, programul taberei a fost foarte interesant, invatand multe din fiecare activitate. Desi nu in toate diminetile ne-am bucurat de plaja, fiind prea frig sau plouand, am inlocuit aceasta ocupatie cu alte indeletniciri: confectionarea colierelor si bratarilor din margele. In al doilea rand, tabara IHTIS ne-a facut sa constientizam cat de important este sa lupti pentru ceea ce iti doresti, si sa valorifici fiecare dar dat de Dumnezeu. Persoanele care au participat au fost de calitate, creative si frumoase sufleteste. In concluzie, pot afirma ca tabara IHTIS “APTITUDINI PENTRU ATITUDINI” a fost de nota 9, gratie programului bine organizat si persoanelor talentate”. Silvia Ioana Niculae / Asociatia ARHIPERA Bucuresti, Partener proiect.
DSCN6185

MACHETA

1 SEPTEMBRIE – inceputul noului an bisericesc, in care un gand ar trebui amintit si simtit zilnic, acela ca: orice voluntar are nevoie de sprijin pentru a putea, la randul sau, ajuta si darui…

Mihaela Mihaescu

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: