Campania SEMAPHOR DOROHOIAN

mai 24, 2014 la 3:22 pm | Publicat în Campanii IHTIS, Proiecte IHTIS | 7 comentarii

in urma cu un an, Campania “ROTI FARA RAMPE & RAMPE PENTRU ROTI” a fost demarata din dorinta de a evidentia gradul de accesibilizare al Municipiului Dorohoi. Au fost surprinse cca 50 de imagini, conform carora rampele de acces in institutiile publice au putut fi clasificate in trei categorii: optime, inaccesibile si inexistente – clipul rezultat si promovat exemplificand cele relatate.

In acelasi context, voluntarii IHTIS au incercat sa gasim raspunsul la trei intrebari:

  1. Cat de des sunt folosite rampele de acces de catre beneficiarii pentru care s-a facut investitia?
  2. Stiu utilizatorii de fotolii rulante ca au dreptul sa se auto-reprezinte?
  3. Sunt dispusi functionarii publici sa poarte un dialog direct cu o persoana cu dizabilitati?

23 mai 2014 a fost ziua in care Actiunea publica SEMAPHOR DOROHOIAN, ne-a ajutat sa desprindem concluzia ca: Rampele de acces nu mai reprezinta o curiozitate pentru cetateni. Ele exista, dar… fara a le fi constientizata adevarata semnificatie si importanta in procesul egalizarii sanselor persoanelor cu dizabilitati.

Asociatia IHTIS a punctat inca o zi in graficul activitatilor de voluntariat 2014, prezentand institutiilor importante ale comunitatii dorohoiene o altfel de imagine a grupurilor vulnerabile. Pe parcursul a doua ore, voluntarii IHTIS au trecut pragul a diverse institutii (Primarie, Judecatorie, Cadastru, ANAF, Banci, Centre sociale si medicale, farmacii si unitati comerciale, piata centrala etc.), inmanand direct sau indirect 20 de Diplome – ca semn de apreciere fata de institutiile optim accesibilizate din Municipiul Dorohoi.

VOLUNTARII IHTIS.

Caracteristica zilei a fost TEAMA, majoritatea celor abordati fiind surprinsi, deseori chiar greu de convins, ca nu dorim nimic altceva decat sa le inmanam o Diploma de apreciere. Ne intrebam: DE CE ACEST SENTIMENT, din moment ce stransa colaborare dintre ONG-uri si autoritati publice reprezinta un obiectiv democratic major, atat la nivel national cat si European?

Au existat insa si opinii care ne-au bucurat: ”SE INTAMPLA SI ASA CEVA?”. Da, acesta este rolul unui ONG intr-o comunitate: SA GENEREZE SCHIMBAREA… Etichetat “vulnerabil” / gandesc responsabil – este proiectul in cadrul caruia a fost realizata aceasta a treia actiune. Indraznim sa credem ca cei contactati au analizat, macar pentru cateva minute, ineditul mesajului nostru: “RAMPA ACCESIBILA = DREPT RESPECTAT”.

Mihaela Mihaescu

7 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. „Multumesc pentru fotografii si va felicit pentru realizarea acestui proiect. Succes in tot ce va doriti sa realizati. Cu deosebita consideratie, director D.A.S. Dorohoi – ec Radu Dan Surdu”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: