Intentii pentru SNV 2014

februarie 17, 2014 la 9:50 am | Publicat în Anunt important, Campanii IHTIS, Proiecte IHTIS | Un comentariu

SNV-2014Mobilizarea voluntarilor ilustreaza, de fiecare data, sprijinul comunitatii si recunoasterea publica a activitatii voluntarilor in domenii diverse.

PROVOBIS – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat a lansat deja apelul pentru organizatiile si voluntarii pe care acestea ii implica pentru a sarbatori impreuna voluntariatul – in saptamana 12 – 18 mai 2014.

Asociatia IHTIS isi propune sa inscrie in Calendarul SNV al organizatorilor, Campania intitulata sugestiv “OBIECTIV 10%”, desfasurata prin realizarea a doua actiuni distincte, astfel:

  1. 2% pentru IHTIS – din impozitul pe venit, fara a costa nimic contribuabilul (prin strangere si depunerea Formularelor 230 la Administratia Financiara).
  2. Valorificare produse hand-made, produse realizate de voluntarii IHTIS, regasite la adresa http://asociatia-ihtis.ro/proiecte/obiectiv-10/.

“OBIECTIV 10%” este un pas necesar accesarii fondurilor europene pentru realizarea unui proiect inedit si indraznet in Judetul Botosani: CENTRUL DE VIATA INDEPENDENTA – http://centruldeviataindependenta.wordpress.com/.

Cele doua oportunitati se adreseaza grupurilor organizate (institutii, scoli, gradinite), dispuse sa sustina o cauza sociala. Contractele de Parteneriat vor fi incheiate conform conditiilior stabilite cu fiecare institutie in parte.

Astfel, Asociatia IHTIS se va apropia inca putin de finantatorii dispusi sa acorde 90% pentru proiectul vizat, iar PROVOBIS va rasplati sustinatorii Campaniei “OBIECTIV 10%” cu o Diploma atestand sprijinul comunitatii botosanene pentru initiativa unui ONG.

Cei 10 ani de activitate IHTIS s-au desfasurat sub un singur indemn: NU ajutoarelor, DA implicarii. Ceea ce incercam acum, se supune aceluiasi crez. Atat procentul de 2% cat si valorificarea unor produse realizate de voluntari, sunt actiuni destinate realizarii unui amplu proiect social. Alegerea intre a inesti personal sau a spune statului sa investeasca apartine fiecaruia. Ceea ce ne este noua cu putinta in momentul de fata, este promovarea Campaniei “OBIECTIV 10%”. Pe cei care doresc sa sustina Asociatia IHTIS si – prin noi – Saptamana Nationala a Voluntariatului (12 – 18 mai 2014), ii asteptam sa ne contacteze.

Mihaela Mihaescu

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: