Campania ABSENT – dar – NU DIN VINA MEA

aprilie 6, 2013 la 12:32 pm | Publicat în Campanii IHTIS, Integrare sociala, LEGI SPECIALE, Proiecte IHTIS | 2 comentarii

afis_SNV_2013Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat lanseaza cea de-a XII-a editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului(SNV), care va avea loc in perioada 13-19 mai 2013.

SNV este un eveniment national, anual, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

Pe parcursul acestui an, Asociatia IHTIS implementeaza Campania “Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea”. In acest context, in cadrul SNV 2013, dorim a inscrie proiectul numit sugestiv “ABSENT – dar – NU DIN VINA MEA”, semnaland comunitatii existenta celor 1.621 copii ai Judetului Botosani, carora invatamantul formal nu le ofera astazi statutul de elev.

Prin Parteneriate cu unitatile de invatamant din Judetul Botosani, nadajduim a avea alaturi cat mai multi voluntari din randul cadrelor didactice, care sa ne sustina in implementarea a trei activitati:

–        Sa stabileasca ziua, intervalul orar si clasa la care urmeaza a sustine voluntar proiectul IHTIS si sa ni le comunice in cel mai scurt timp. In ordinea proiectelor inscrise, organizatorii vor acorda tricouri voluntarilor (in limita stocului).

–        Sa semneze un Memoriu IHTIS de sustinere a incluziunii scolare si imbunatatire a cadrului legislativ pentru statutul de elev al copilului cu dizabilitati;

–        Sa aloce 5 minute din ora de curs, pentru a informa elevii cu privire la situatia nedreapta, discriminatorie, manifestata prin ABSENTA semenilor cu dizabilitati din clasa/scoala lor.

Tuturor celor dispusi a ne sustine, devenind voluntari in proiectul propus, le vom expedia prin mail toate fisierele pregatite pentru implementarea actiunilor.

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) transforma povestile in realitate, aratand comunitatii ca voluntariatul nu e o poveste, e de povestit! Fiecare putem atrage sub umbrela SNV cat mai multe organizatii, institutii si firme care sa implementeze actiuni publice de voluntariat in beneficiul comunitatii, voluntari care sa se mobilizeze in decursul acestei Saptamani si sa se implice in programe de voluntariat pe tot parcursul anului. Presa are si ea un rol, reflectand si scotand in evidenta povestile voluntarilor si organizatiilor din spatele lor.

Va asteptam in proiectul IHTIS, chiar si cu alte sugestii si VA MULTUMIM.

Mihaela Mihaescu

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Parteneri:
  Asociatia Invatatorilor Botosani
  Liceul ELIE RADU, cls a XI-a A, Botosani
  SCOALA GIMNAZIALA „ELENA RAREŞ”, Botosani
  SCOALA GIMNAZIALA NR 1 Vorniceni
  Scoala Primara nr.3, Dragalina
  Scoala Gimnaziala „I. Murariu”, Cristinesti
  SCOALA GIMNAZIALA nr.13 „ION CREANGA”, Botosani
  Asociatia Umanitara INIMI LA UNISON, Botosani
  Dorohoi News


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: