Dumitru Groza – izbanda de a fi tratat NORMAL

ianuarie 9, 2013 la 1:53 pm | Publicat în Campanii IHTIS, Integrare sociala | 3 comentarii

GROZA DGreu de inteles de ce, aplicarea corecta a legislatiei cu privire la drepturile persoanelor cu handicap trebuie privita ca pe ”o izbanda”.

De peste 6 luni, in ciuda faptului ca forta fizica nu-i ingaduia unui om sa se auto-serveasca din pricina unor afectiuni severe la ambele membre inferioare, acesta figura in evidente ca fiind apt sa se descurce singur in viata de zi cu zi. Asa hotarase Comisia de Expertiza Medicala in primavara anului 2012.

Oare s-a obisnuit poporul sa se supuna nedreptatii? Oare nepasarea fata de suferinta a devenit lege? Oare diminuarea procentului populatiei cu handicap din Romania se obtine asuprindu-i pe cei legal indreptatiti a beneficia de facilitati ce le-ar usura putin traiul? Orice asemenea intrebari s-ar pune, multi ar da un singur raspuns: DA.

Poate ca, ar trebui sa existe o zi pe luna macar, cand stand stramb (precum persoanele cu dizabilitati), lumea sa judece DREPT. Cata nevoie este de omenie, de profesionalism, de moralitate…

Cu asumarea responsabilitatii de a “supara” prin insistenta, demersul Asociatiei IHTIS in privinta Dlui Dumitru Groza a avut astazi castig de cauza. Urmand cursul firesc, prin documentatia doveditoare a gradului de handicap, astazi a fost sa fie ziua cand dreapta judecata a specialistilor a schimbat un destin.

Incadrarea in Gradul II (accentuat – permanent) de Handicap, facilitati ale normalitatii si demnitatii umane de care incepand de astazi dl. DUMITRU GROZA se poate bucura.

Multumim DorohoiNews pentru mediatizarea acestui caz, adresand totodata deplina recunostinta persoanelor avute alaturi.

Mihaela Mihaescu

3 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. „Unui om, Dumnezeu i-a dat o slujbă bună și bine plătită, dar el nu credea în Dumnezeu. Apoi, cu voia lui Dumnezeu a cunoscut o femeie frumoasă, pe care a luat-o de soție, dar el tot cârtea împotriva lui Dumnezeu. Femeia rămânând însărcinată i-a făcut un copil frumos, acesta a crescut armonios, era sănătos deștept și primul la învățătură în clasa lui, dar omul tot nu credea. Apoi a moștenit case și pământuri, Dumnezeu sporindu-i averea, dar el tot nu credea. Si a căpătat de la Dumnezeu și alte daruri, dar el tot se îndoia. Până într-o zi când, omul nostru s-a îmbolnăvit – și văzând ca nici femeia, nici casa, nici averea, nici faima de care se bucura nu-i folosesc când e bolnav – a început să creadă.” Am început cu această povestioară, fără intenția de a face o comparație între „omul” din poveste și domnul DUMITRU GROZA, mă întreb, ce se întâmpla dacă acesta nu vă cunoștea pe voi ? Pe tine, Michi și pe mama ta ? Cine s-ar fi ocupat să îl ducă la spital ? Cine l-ar fi îndrumat ? Uneori, o vorbă bună, un sfat, o încurajare… valorează foarte mult. Mă înclin cu respect în fața voastră. Felicitări pentru reușită !

  2. @ Marius Petrescu – Dumnezeu le randuieste pe toate, iar indemnul „Indrazniti, Eu am biruit lumea !” explica fiecare reusita… Multumiri pentru sustinere, implicare si apreciere.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: