Protectia Speciala departe de intelegerea nevoilor persoanelor cu deficiente fizice

decembrie 16, 2012 la 9:15 am | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Problemele noastre | 3 comentarii

BOGDAN A.Ma numesc Apetrea Ionut Bogdan. De la nastere am un grad de handicap accentuat permanent (Tetrapareza Spastica) fiind greu deplasabil.

Ma adresez Asociatiei IHTIS intrucat mi se pare anormal ca o Autoritate care pretinde ca ma protejeaza, DAS Botosani, sa ma oblige sa ies din casa in plina iarna (si, ce iarna…)  fiind invitat la COMISIA DE EXPERTIZA MEDICALA pentru revizuire, pe data de 06:01:2013.

Sunt constient ca trebuie sa fiu reevaluat din cand in cand, dar de ce pe o asa vreme cand orice minte sanatoasa ar pricepe ca nu pot ajunge nici macar pana la un taxi, cu toata bunavointa mea si ajutorul insotitorului personal.

De mentionat este si faptul ca, pentru a ajunge in fata Comisiei, sunt necesare alte cateva drumuri la spital, policlinica, primarie…

Imi ramane de ales intre: drumuri soldate cu posibile fracturi sau pierderea indemnizatiei lunare de handicap prin neprezentare la Comisie, la data indicata.

Fratilor, sunt destui “handicapati” inchipuiti… Pe noi, cei reali, programati-ne intr-o perioada meteo favorabila, un minim de protectie speciala pe care chiar o meritam…

Bogdan Ionut Apetrea (Botosani)

3 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Buna ziua. Am citit sesizarea si o consider intemeiata. In urma deteriorarii conditiilor meteo, s-a luat hotararea amanarii acestor reevaluari pana cand conditiile atmosferice o vor permite. De asemenea, este important de stiut pentru Bogdan ca, in urma unui referat de la medicul de familie care atesta faptul ca persoana este netransportabila, reevaluarea se poate efectua si la domiciliul persoanei, dupa depunerea dosarului de catre altcineva la sediul nostru din str. I.C. Bratianu nr 59. Tinem legatura pentru alte informatii suplimentare.
    Cu respect, Sef Serviciu Evaluare – Nicolae Macovei

  2. Pentru a-si putea mentine dreptul la ajutorul social, beneficiarii trebuie, conform normelor legale, sa-si achite taxele si impozitele pentru bunurile pe care le detin in proprietate. Aceasta obligatie trebuie indeplinita pana la 31 ianuarie a fiecarui an, atunci cand este si verificata. Pana in prezent, daca beneficiarii nu-si plateau taxele si impozitele pana la data respectiva, primarul suspenda acordarea ajutorului social pe o perioada de 5 luni, incepand cu drepturile aferente lunii februarie.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: