3‰ – Meditatie de sustinere a sectorului ONG pe 3 decembrie

decembrie 3, 2012 la 6:41 am | Publicat în Invata sa ma accepti! | 2 comentarii

POVESTEA SOLIDARITATIICelebrarea anuala pe 3 decembrie a Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati, este considerata a fi un bun prilej de meditatie.
Ne apropiem de sfarsitul unui an, in care am “marsaluit” solidar, semnaland si rezolvand acele probleme sociale care se loveau din start de un “nu se poate” autoritar. Acestea au fost punctele critice, in care comunitatea a dat testul solidaritatii…

Faptul ca Proiectul IHTIS “Solidaritate pentru diz/abilitate” a insumat peste 1500 ore de voluntariat, din partea a 177 cetateni de toate varstele, ilustreaza un semnificativ succes in indeplinirea celor doua aspecte distincte, caracteristice acestei zile:
1. Intelegerea problemelor si mobilizarea suportului pentru demnitatea, drepturile si bunastarea persoanelor cu dizabilitati.
2. Constientizarea asupra beneficiilor ce pot rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilitati in fiecare aspect al vietii: politic, social, economic si cultural.

3 Decembrie – pentru Asociatia IHTIS este ziua constientizarii faptului ca un proiect caruia i s-a refuzat finantarea, a ajuns finalist pe tara in Gala Proiectelor de Voluntariat 2012 si pe primul loc la nivel judetean.

Investitia noastra in voluntariat a rodit, motiv ce ne bucura si onoreaza, orice proiect social sporind bunastarea si demnitatea intregii comunitati. Exista insa un aspect la care in aceasta zi TREBUIE sa meditam IMPREUNA:
Anual, Codul Fiscal permite managerilor sa directioneze 3‰ din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit catre organizatiile neguvernamentale, luna decembrie fiind perioada cand solidaritatea intre sectorul non-profit si cel privat ar trebui sa fie manifestata cu deplina responsabilitate.

Ne dorim ca si la acest capitol sa incercam a aduce “excelenta” in Judetul Botosani, precum o facem la celelalte domenii, sintetizate in clipul urmator:

3 decembrie, o zi intre ieri si maine, o unitate de concepții, de sentimente și nazuinte prin care sustinatorii Asociatiei IHTIS scriu zilnic povestea solidaritatii.

Mihaela Mihaescu

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: