Un inceput BUN, vremurilor ce vor veni

octombrie 13, 2012 la 8:16 pm | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Proiecte IHTIS | 2 comentarii

Sfantul Stelian, cunoscut indeobste ca ocrotitor al pruncilor, intru toate era curat si plin de dragoste.  Acesta este sentimentul intalnirii de astazi, gazda fiindu-ne Liceul Tehnologic Special „Sf. Stelian” din Botosani.

Cu destul de multe emotii am pasit astazi pragul unui nou coltisor de lume, stiind ca rolul meu, pentru multi dintre cei prezenti era mai putin obisnuit. In general, persoanele cu deficiente fizice severe sunt doar “beneficiari” ai proiectelor. Prin voia lui Dumnezeu, mereu exista un revers al medaliei… Orice limitare a trupului este echilibrata de o “arma” personala compensatorie. “Arma” o constituie aptitudinea, inclinatia fiecarui tanar cu deficiente, iar misiunea descoperirii si perfectionarii acesteia o are in primul rand parintele – Asistent Personal, dar si cei care prin natura profesiei alese pot calauzi spre performanta elevii porniti in viata, teoretic, fara nici o sansa.

Deloc intamplator, scopul actiunii a urmarit concentrarea atentiei intr-un sens opus celui impamantenit – adica spre:  ABILITATILE personale, ignorandu-se constient prefixul “diz”. Actiunea a fost centrata pe vizionarea proiectiei, intitulata sugestiv „Visul unui inger”, ilustrand „viata ca o drama”, traita pe aceiasi scena de persoane cu si fara dizabilitati.

Originalitate, emotii puternice, gingasie, dorinta de implicare in acordarea egalitatii de sanse, bucuria ca exista modalitati de valorificare a potentialului persoanelor cu diz-ABILITATI, prietenie, solidaritate, intelegere, speranta, credinta … – sunt impresii consemnate de participantii la eveniment.

Cu siguranta, imaginile prezentate, gandurile asternute in brosura ce a fost oferita, precum si precizarile persoanelor prezente, cu care Asociatia IHTIS colaboreaza in acest proiect, au pus inceput bun unor noi proiecte de viitor, alaturi de  Asociaţia umanitară „Inimi la unison”.

Cu aceeasi ocazie, reprezentantul Centrului Europe Direct Botosani, a supus atentiei un scurt film, ilustrand razboaiele purtate in ultimii 1000 de ani in intreaga lume, participantii constatand ca, prin solidaritatea si intelepciunea europenilor, in ultimii circa 60 de ani, numarul de conflicte din Europa a fost redus considerabil, Uniunea Europeană  meritand Premiul Nobel pentru pace, curand acordat.

Intalnirea s-a finalizat cu o discutie informala intre reprezentantii a trei dintre ONG-urile partenere, despre conditiile care trebuie indeplinite pentru a face eligibil un proiect cu fonduri europene.

Prin amabilitatea Dlui Radu Cajvaneanu / APC Europe Direct, o bogata descriere a actiunii se poate vizualiza accesand:

http://www.youtube.com/playlist?list=PL44BK0i0O_lHaWULXDfJ8cAPq79di6y9p

Sincere multumiri mini-centrului Speranta pentru participare si aleasa recunostinta reprezentantilor institutiilor partenere, care au facut posibila aceasta zi: Liceul Tehnologic „Sf. Stelian” Botosani. APC Europe Direct, Asociatia Invatatorilor Botosani, precum si apreciere deplina Asociaţiei umanitare „Inimi la unison”.

Mihaela Mihaescu

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Este minunat pentru cei ce si depasesc conditia fizica, lupta pentru eliminarea prefixului ,,diz” si isi concentreaza atentia spre ,,ABILITATEA” personala, acea ,,arma compensatorie” care ne inalta, ne aduce trairi pozitive si ne faciliteaza valorificarea potentialului creator. Salutam organizatorii, partenerii si toti participantii la proiect. ne alaturam cu drag si disponibilitate pentru a rupe barierele si a oferi o sansa celor ce uneori, din disperare si neputinta cred ca nu mai au niciuna. Pentru a obtine bucuria vietii si respectul fata de sine, merita sa va alaturati derularii proiectului , cat mai multi.

  2. @ Ungureanu Emiiia – multumiri pentru aprecieri in numele partenerilor si participantilor. Pe 3 noiembrie vom rupe din nou barierele si pret de cateva ore vom desfiinta inca o data prefixul „diz”. Va asteptam cu drag.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: