Invitatie la Actiunea SA VORBIM DESPRE diz-ABILITATE

octombrie 8, 2012 la 8:39 am | Publicat în Anunt important, Proiecte IHTIS | 7 comentarii

Vorbim cu entuziasm despre o carte citita, despre un film vazut, despre o zi petrecuta cu prietenii, insa atunci cand trebuie sa vorbim despre noi, ca oameni, este ceva mai greu. Dificultatea provine fie din faptul ca ne temem de reactia celor din jurul nostru, fie din convingerea gresita ca impartasirea unor experiente personale nu isi are rostul.

Sambata, 13 octombrie, incepand cu orele 14.00, la Liceul Special „SF. STELIAN” din Botosani, devenit curand Partener in proiectul initiat de Asociatia IIHTIS, va fi implementata Actiunea „SA VORBIM DESPRE diz-ABILITATE”, eveniment adresat indeosebi parintilor – asistenti personali, precum si tuturor celor doresc sa inteleaga si sa sustina concret procesul integrarii sociale a copiilor si tinerilor cu dizabilitati.

Aceasta a doua actiune a proiectului SOLIDARITATE PENTRU diz-ABILITATE, isi propune o intalnire care sa evidentieze rolul, lupta si izbanda Asistentilor Personali, izbanda masurata prin abilitatile tinerilor cu deficiente, porniti in viata aparent fara nici o sansa.

In prim planul actiunii, se afla o prezentare video de 60 min, cu un mesaj puternic, sugestiv, tulburator.

Impletind pantomima cu baletul, un regizor de origine ceha a pus in scena trairea, durerea impinsa pana la nebunie, a unei mame care aduce pe lume un copil cu dizabilitati, lupta acesteia, dar si izbanda, finalul ilustrand prezenta pe aceiasi „scena a vietii” a copiilor cu si fara dizabilitati.

Mesajul este similar celui pe care si noi – prin Asociatia IHTIS – incercam sa il transmitem prin fiecare proiect initiat.

Actiunea „SA VORBIM DESPRE diz-ABILITATE”, prin cunoasterea colectivului de elevi si dascali ai Liceului Special „Sf. Stelian” din Botosani, speram a fi un bun prilej de solutionare a problemei aflata la baza acestui proiect, anume: cresterea procentului beneficiarilor cu dizabilitati din Judetul Botosani in cadrul actiunilor socio-culturale organizate constant de catre Asociatia IHTIS.

In masura in care se poate, adresam rugamintea sa ne informati in privinta participarii pentru a ne organiza corespunzator.

Adresam multumiri sincere tuturor partenerilor si sustinatorilor acestui proiect: Dorohoi News, Casa Municipala de Cultura Dorohoi, APC Botosani, Asociatia Invatatorilor Botosani, Liceului Special „Sf. Stelian” din Botosani.

Mihaela Mihaescu

7 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Toti copiii au dreptul de a fi elevi, au dreptul de a trai acele emotii despre care vorbeste Bogdan. Este datoria statului roman de a face ceva pentru copiii acestei tari.

  2. @ cazarepensiuni – va multumim ca accesati blogul IHTIS.

  3. Noi va multumim pentru tot ceea ce faceti! Felicitari!

  4. @ cazarepensiuni – adevaratii oameni minunati sunt cei care fara a ne cunoaste, iau atitudine. Datorita acestora, mai toate nazuintele noastre se implinesc. De multe ori, IHTIS este doar o punte intre o cauza sociala si cei in masura a o solutiona.

  5. http://www.europedirectbotosani.ro/?art=1246

  6. http://www.buletindebotosani.ro/2012/10/10/sa-vorbim-despre-diz-abilitate/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: