O indemnizatie de handicap sistata inexplicabil

august 31, 2012 la 8:52 am | Publicat în LUMEA IN CARE TRAIESC, Problemele noastre | Un comentariu

Prin definitie, “HANDICAPUL” este bariera pe care o intampina individul in relatia sa cu mediul inconjurator (social), cele patru “Grade de Handicap” reflectand autonomia unei persoane (de orice varsta – copil, tanar, adult) in viata de zi cu zi, in functie de capacitatea de auto-servire avuta de fiecare in mediul in care vietuieste.

Fata de situatia descrisa de Dl Dumitru Groza nu putem ramane indiferenti: „Incepand cu luna iunie 2011 mi s-a taiat indemnizatia de insotitor, desi cadrul de mers, fotoliul rulant si proteza nu-mi folosesc nicidecum atunci cand apa trebuie adusa de la fantana, lemnele trebuie despicate si aduse langa sursa de incalzire sau igiena personala pe care o fac la pat, in ligheanul care suplineste toate celelalte utilitati, Dumnezeu stie cum… Nu cunosc bine legea, insa cunosc persoane cu adevarat independente carora Gradul de Handicap le este acordat an de an. Fara ajutorul sotiei (si aceasta in varsta), eu nu m-as descurca. Sunt dependent de dansa, sunt dependent de medicamente, sunt dependent de oamenii satului. Cat am fost in putere am lucrat. Acum din pensia de agricultor de 500 RON platesc totul. Pe langa medicamente, tratamente si intretinerea casei, zilnic platesc tineri care vin pe rand, cu ziua, suplinind ceea ce eu nu pot face.  Fotografiile sunt sugestive, astept la Dumeni pe oricine dispus sa mediatizeze povestea mea. Daca persoanele cu dizabilitati au DREPTURI, eu fac acest demers semnaland – in ceea ce ma priveste – INCALCAREA lor prin faptul ca incepand cu luna iunie 2012, fara a fi vazut de Membrii Comisiei de Expertiza Botosani, mi s-au taiat si cei 234 RON. Practic, in momentul de fata, in statistici sunt inregistrat ca OM VALID”.

O protezare corespunzatoare este ilustrata in clipul urmator:

In opinia specialistilor, astfel este perceput in prezent gradul de independenta al Dlui Dumitru Groza…

Conform criteriilor de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca o amputaţie la nivelul l/3 prox. a coapsei (bont minim de 7 cm) unilateral, cum este cazul Dlui Dumitru Groza, deficienta sa functionala se considera a fi medie 60-69%, incadrandu-se in Gradul III de invaliditate, fara nici un suport fizic sau financiar. TOTAL FALS IN CAZUL DE FATA!!!

„In acest an, doar medicul ortoped a discutat cu mine personal. Fata de acesta SINCERE APRECIERI. Depunerea dosarului la Comisia de Expertiza Botosani a fost respinsa verbal, fara a fi vazut de nimeni.
Doresc sa fiu ajutat in realizarea demersurilor pentru a ajunge la COMISIA SUPERIOARA DE EVALUARE A PERSOANELOR CU HANDICAP PENTRU ADULTI, BUCURESTI. Daca exista vreo persoana cu amputatie de picior, dar care se descurca singura avand proteza, dispusa sa dea un interviu la PROTV IASI, pentru a se compara gradul de independenta real cu situatia dlui Groza, o rugam sa ne contacteze urgent. MULTUMESC”.

Posibil ca situatia de imposibilitate a se descurca singur folosindu-se 100% de protezare a Dlui Dumitru Groza, sa fie generata si de afectiunea celuilalt membru inferior, pentru care nu a fost realizata nici o evaluare medicala pana in prezent. Deficienţa somatică şi cea locomotorie se pot potenţa reciproc, accentuând gradul de invaliditate. Trebuie analizat si acest aspect…

Mihaela Mihaescu

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: