Specialistii de care avem nevoie …

august 17, 2012 la 7:43 am | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Invata sa ma accepti! | 10 comentarii

Deseori oamenii, atat cei obisnuiti cat si cei ce fac parte dintr-o comisie de evaluare, considera ca o persoana cu nevoi speciale are parte si de un retard psihic.

Intrucat aceasta prejudecata dauneaza, discrimineaza, genereaza bariere sociale ce greu se pot demonta, Asociatia IHTIS prin Dra Psiholog Madalina Mihai – incearca in randurile ce urmeaza un raspuns…

http://dorohoinews.ro/social-860-IHTIS–Specialistii-de-care-avem-nevoie….html

Mihaela Mihaescu

10 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Un retard e de mai multe feluri,onorata comisie ar trebui sa stie asta. Lipsa profesinalismului , a bunului simt e peste tot. Nu se face nimic bun, concret ci se tergiverseaza si se pun „stampile”. Baremele dupa care se face incadrarea ,logica,jonglatul…interesele personale,etc etc. Corectitudinea,bunul simt,bunavointa au cam murit. Inteligenta la fel….

 2. @ just me – Ai perfecta dreptate. Ceea ce lipseste este ATITUDINEA. Sunt putini cei care isi asuma responsavilitatea schimbarii. Si eu ma intreb de ce se imbulzesc mii de oameni atunci cand se dau „ajutoare”, iar cand trebuie semnat un memoriu raman cel mult cateva zeci.

 3. Profesionalismul …:))am vrut sa spun dar..l
  E usor sa faci asta ,sa pui „stampile” cand nu esti implicat in asa ceva,cand ai de-a face cu doar dosare…ce experienta personala au sa priceapa asa ceva?…nu la buchea cartii.
  Comisia superioara….peste tot o apa si un pamant pt ca se ingaduie asta,pt ca legile sunt cum sunt.
  Concret,nu polemica…se face ceva pentru asta? Baremele sunt facute cu picioarele,incadrarile dupa ureche…si cine face parte din comisia respectiva?
  Concret nu-i pasa nimanui…polemica,bla bla bla si atat.
  Vorbesc in cunostiinta de cauza si din experienta personala.

 4. Mentalitatile ar trebui schimbate ca sa poata fii modificata atitudinea.

 5. Eu asta fac de 45 ani – SCHIMB MENTALITATI… Daca fiecare ar face la fel, am simti cu adevarat SCHIMBAREA.

 6. Pt asta iti trebuie si coloana vertebrala..?Aplecarea spre om e relativa din pacate,in ziua de azi trece prin buzunar sau prin stomac. Verticalitatea …scala valorilor e ciudata cel putin.

 7. Daca…se incearca macar?M-am lovit de zidul asta de sticla. Fiecare percepe realitate prin prisma proprie ca asa e normal…dar oamenii in general sunt aplecati prea mult in sine. 

 8. Oamenii se imbulzesc la ajutoare din cauza saraciei,e simplu…nu multi semneaza pt ca nu mai au incredere…povestea de la vot de ex ilustreaza perfect ultimul aspect.

 9. Orice nemultumire trebuie solutionata prin implicare personala. A astepta ca celalalt sa imi rezolve mie problema, e cea mai mare greseala. Nu sunt necesare fonduri pentru a ne cunoaste drepturile si a cere sa fie respectata. „Aplecarea spre om” tine de educatie si responsabilitate. Nu celalalt este de vina, ci eu. Daca stiu sigur ca ceva e al meu, nimic nu ma impiedica sa nu obtin.

 10. In viata, ca si in matematica, orice problema are o rezolvare. Depinde de dorinta si ambitia fiecaruia. Si eu am un handicap fizic sever si ma izbesc de aceleasi bariere sociale. Dar, niciuna nu e atat de intepenita incat sa ma doboare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: