SOLIDARITATE PENTRU dizABILITATE

august 8, 2012 la 7:33 am | Publicat în Anunt important, Proiecte IHTIS | Un comentariu

Pentru înscrierea proiectelor în concursul de finanțare organizat de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret (ANST), au mai rămas cca 2 săptămâni.

Analizand nevoile precum și resursele Asociației IHTIS, proiectul pe care dorim sa-l implementăm în perioada 24 septembrie – 20 noiembrie, a fost gândit ca o îmbinare între tema concursului ANST “Campanie pentru promovarea participării active a copiilor și tinerilor la viața comunității” și îndemnul în care Asociația IHTIS crede de ani buni: « NU ajutoarelor, DA IMPLICĂRII ! », programul acțiunilor fiind:

24 – 28 septembrie –  Stabilirea și realizarea a 10 contacte cu: școli speciale / Centre de zi / ONG-uri / famnilii din județul Botoșani.

1 – 12 octombrie –  SĂ VORBIM DESPRE dizABILITATE – Vizitare școli speciale / Centre de zi / ONG-uri / familii, în căutarea celor 15 beneficiari direcți ai proiectului. Încheierea a minim 3 parteneriate.

6  octombrie și 13 octombrie – TÂNĂRUL CU dizABILITATE / PERCEPȚII ÎN COMUNITATE – două întâlniri de grup pentru discuții de weekend.  Vizionarea unei proiecții de 60 min, ce evidențiaza lupta și izbânda unei tinere mame, care aduce pe lume un copil cu dizabilități. Feedback  prin chestionare.

15 – 19 octombrie – ELEV PENTRU O ZI – Demeresuri către școlile dispuse să accepte prezența o zi la orele de curs, a unui copil sau tânăr cu deficiențe fizice, dezvoltat corespunzător vârstei dpdv psihic, însă niciodată școlarizat. Realizarea acțiunii propriu-zise.

21 octombrie – 3 noiembrie – Pregătirea și susținerea Evenimentului “SOLIDARITATE PENTRU dizABILITATE”, o pledoarie prin muzică, dans, poezie, teatru …, a copiilor/tinerilor cu și fără dizabilități împotriva discriminării.

5 – 20 noiembrie – Evaluarea și decontarea proiectului.

În evaluarea oricărei asociații care solicită finanțare, parteneriatele încheiate între factorii comunității care susțin o anumită cauză sunt de o importanță majoră. În cazul ANST – este solicitat un “PROTOCOL DE PARTENERIAT” strict pe proiectul trimis spre evaluare, celelalte parteneriate încheiate (chiar si pe perioada nedeterminată) nefiind valabile.

Din acest motiv, Asociația IHTIS adresează tuturor celor ce doresc a ne fi alături în implementarea Proiectului “SOLIDARITATE PENTRU dizABILITATE” rugămintea de a accepta o întâlnire pentru încheierea noilor parteneriate, cât mai curând posibil – putându-ne astfel încadra în termenul de depunere a dosarului complet la ANST.

De asemenea, pentru buna desfășurare a acțiunilor vom avea nevoie și de 2, 3 voluntari. Asteptăm să fim contactați.

Cu mulțumiri,
Mihaela Mihăescu

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: