WALTER MARIAN DAFIN – “Vreau sa fac performanta! – Iubesc chitara si muzica populara, in acelasi timp”

iulie 24, 2012 la 7:26 am | Publicat în Anunt important, Campanii IHTIS, Integrare sociala, Proiecte IHTIS, Si tu poti!, SUFLET LANGA SUFLET | 3 comentarii

In viata lui Marian, SCENA suplineste toate celelalte frustrari ce i-au umbrit copilaria. De la distanta, simte iubirea mamei desi nu a vazut-o de multi ani, internata fiind intr-un spital la care Marian ajunge zi de zi numai cu gandul.
Cunoscandu-i povestea am considerat ca-l putem ajuta sa atinga performanta dorita, dovedind astfel ca solidaritatea poate fi manifestata si invers: adica din partea unor persoane cu dizabilitati fizice (Roxana Poiana si Mihaela Mihaescu) in sprijinul unui tanar fara probleme de sanatate, insa “defavorizat social” pe alte criterii.

In cazul lui Walter Marian Dafin, dorinta de a-l ajuta vine de la sine, el definindu-si singur “armele” propriei biruinte: “Pe cei care ma vad prima data ii inpresionez prin; sinceritate, modestie, pasiunea mea pentru muzica si, posibil sa am si alte calitati descoperite de cei ce ma intalnesc”.

Marian (ID: waltermarian194) are nevoie sa simta ca oamenii ii sunt alaturi cu orice mic dar sau cel putin cu un gand incurajator. Dialogul de mai jos, vine ca o completare a celor relatate, nadajduind sa primim in contul Asociatiei IHTIS, cu precizarea “Pentru Marian”, si alte mici gesturi de sustinere, din partea cititorilor.

1. Care sunt cele mai frumoase amintiri din copilaria ta?
– Cea mai frumoasa amintire a fost cand am cantat pe o scena la chitara. A fost ceva de vis.

2. Ce inseamna pentru tine cuvantul “ACASA”?
– “ACASA” pentru mine inseamna o familie, caldura in suflet si bucuria de a fi ocrotit de mama si tata.

3. Cum crezi ca ar fi fost viata ta in mijlocul unei familii?
– Cu totul altfel… Eram langa mama, tata si fratii mei, dar nu s-a putut pentru ca nu aveam conditii acasa .Eu nu stiu cum este in familia mea, nu stiu daca tata ma iubeste. Dar eu imi iubesc familia, asa cum este ea…

4. Ai urmat o scoala profesionala. De ce ai ales meseria respectiva?
– Pentru ca nu au fost locuri la meseria pe care o iubesc: ”OSPATAR”. Dar, nu-i nimic; la meseria de tamplar am invatat foarte multe lucruri cum ar fi: sa fac o masa, un dulap, stiu sa lucrez pe o masina de rindeluit etc.

5. Ce sanse de angajare ai in meseria in care te-ai pregatit?
– As putea lucra la o firma de tamplarie, la o firma de termopane sau sa lucrez in alta tara.

6. Stiu ca ai obtinut deseori premii. Despre pasiunea ta pentru muzica ce ai putea povesti? Cum ai inceput?
– Eu am venit la Centrul „LAURENTIA ULICI” din GURA HUMORULUI in 2005. Aici l-am cunoscut pe parintele Bogdan, eram in clasa a V-a, si m-a indemnat sa-i cant ceva. Dansul mi-a spus ca am voce, iar de atunci am inceput sa cant la chitara cu foarte mult suflet.

7. Care a fost cel mai frumos eveniment la care ai participat? Cate premii ai obtinut si in ce concursuri?
– Am participat la ”Humorenii [n-]au talent” si a fost ceva de vis! Insa, premii am obtinut foarte multe, cum ar fi:

– locul III la “Humorenii  [n-]au talent”;
– locul II la “Floare de Colt”;
– locul I la “Miss Boboc”;
– locul II si III la Festivalul International de Folclor ”Dobroge Mandra Gradina” – Sectiunea „Dizabilitati”, editia a VII-a si a VIII-a. Si altele.

8. Orice performanta implica si o investitie. Cine te sustine moral si financiar?
– Sustinere morala am din partea educatorului, a d-nei Director, a doamnei  Asistent Social Maria Ulici. Financiar mai putin, deoarece… acestea sunt conditiile.

9. De curand te-ai intors de la Festivalul “Dobroge Mandra Gradina”. Ce poti spune despre saptamana petrecuta pe tarmul marii?
– A fost o saptamana placuta, alaturi de voi, pe care n-am s-o uit niciodata.

10. Orice tanar are un ideal, un scop in viata. Tu ce ti-ai dori ca sa fii fericit?
– Idealul meu in viata este sa termin scoala, sa ma realizez profesional, sa-mi intemeiez o familie si sa am o casa unde sa locuiesc.

11. Cum ai primit propunerea facuta de Asociatia IHTIS, de a ne stradui sa gasim resursele necesare ca tu sa urmezi Scoala Populara de Arta “Titel Popovici” din Iasi?
– Aceasta propunere am primit-o cu mare bucurie, deoarece in viata mea nu am primit un asemenea ajutor, prin care pot sa ma realizez in viata. Multumesc Asociatiei IHTIS, tuturor celor ce ma vor sprijini si promit sa nu dezamagesc niciodata pe nimeni.

Pe scurt, am relatat povestea careia dorim sa-i scriem IMPREUNA, in urmatorii trei ani, un final fericit. DAFIN MARIAN WALTER – va multumeste !!!

Mihaela Mihaescu

3 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Un tanar talentat care merita promovat, multa bafta ii doresc

  2. @ Andreea – Iti multumesc pentru gandurile bune. Important este sa ii gasesc pe cei care ma pot ajuta sa imi implinesc visul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: