Proiect „ELEV PENTRU O ZI” – Asociatia IHTIS cauta scoli partenere

iulie 21, 2012 la 8:58 am | Publicat în Anunt important, Proiecte IHTIS | Un comentariu

Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret organizeaza in perioada 23 iulie – 1 septembrie 2012, Concursul national de proiecte de tineret – 2012 si Concursul national de proiecte studentesti 2012.

Tema concursurilor este ,,Campanie pentru promovarea participarii tinerilor la viata societatii”, iar perioada de derulare a proiectelor este: 22 septembrie – 23 noiembrie 2012. 

Avand in vedere ca, printre prioritatile vizate ale Campaniei destinate actiunilor de tineret se numara si Punctul 1.5 „Reducerea factorilor de risc care conduc la marginalizare şi excludere socială”, Asociatia IHTIS intentioneaza sa inscrie in Concurs (pentru obtinerea unei finantari) Proiectul: « ELEV PENTRU O ZI ».

Punctul de plecare al proiectului il constituie povestile prezentate recent, ale celor doi tineri cu deficiente fizice severe, niciodata scolarizati: LARISA SARBU si BOGDAN IONUT APETREA.

In cazul in care proiectul Asociatiei IHTIS, va primi finantare pentru solicitarea depusa, principalele actiuni propuse in proiect, ar fi:

  1. Prezenta unor elevi cu deficiente fizice avand IQ normal, in clase obisnuite (conform parteneriatelor cu scolile de masa) – o experienta inedita si benefica atat elevului dezavantajat, prin exercitarea dreptului la educatie inclusiva, cat si colectivului de elevi ai clasei, cadrelor didactice care privesc deseori cu indiferenta si/sau reticenta situatia elevilor marginalizati pe motiv de dizabilitate.
  2. Vizionarea unei proiectii cehe, o piesa de teatru ce impleteste baletul si pantomima, ilustrand toate etapele discriminatorii care tulbura viata unei mame care aduce pe lume un copil cu dizabilitati si lupta neintrerupta a acesteia pentru normalitate.
  3. O masa rotunda – care sa evidentieze opiniile elevilor cu si fara dizabilitati si ale cadrelor didactice, participante la experimentul „ELEV PENTRU O ZI”.

Perioada de depunere a proiectelor este: 3 – 22 august 2012. Pana pe 10 august 2012, dorim sa aflam daca sunt unitati de invatamant dispuse a ne fi parteneri in proiect, existand din partea noastra deschidere pentru orice alte propuneri.

Mihaela Mihaescu

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.