LARISA – un mirean cu o singura preocupare – Invatatura Ortodoxa

iunie 17, 2012 la 2:21 pm | Publicat în Campanii IHTIS, Cum ne vad ceilalti, Invata sa ma accepti!, Si tu poti!, Viata in fotoliul rulant | 2 comentarii

La Vorniceni, Judetul Botosani, locuieste Larisa Sarbu. Povestea sa este identica celor de pana acum: eroare medicala, nescolarizare … Responsabil: NIMENI.

Sensibila, sociabila, iubitoare de tot ce-i frumos, cu un bagaj de cunostinte pe care putini il au, Larisa este renumita in comunitate printr-o caracteristica aparte, cei ce o cunosc descriind-o intr-un singur fel:

 

LARISA CITESTE CARTI ORTODOXE tot timpul. 

Pentru Larisa, lipsa tuturor celorlalte bunuri sunt minore, esentiale sunt cartile. A ales singuratatea, linistea din curtea casei sale, cititul…, in schimbul prezentei in mijlocul localnicilor capabli doar a o mangaia pe crestet in semn de compatimire, aspect pe care il detesta.

Greu de gasit, in freamatul acestei lumi, tineri care sa situeze invatatura ortodoxa pe primul loc, in fata tuturor celorlalte dorinte si nevoi. De asemenea, greu de gasit sunt mirenii ce odata cu profesia aleasa se simt responsabili si iau atitudine atunci cand imprejurarile o cer.

Stradania de a-i implini cel putin o dorinta Larisei se datoreaza distinsei Doamne invatatoare Marinela Mihai – un dascal cu care orice comunitate s-ar mandri. Si-a sacrificat o zi de weekend de dragul Larisei, singura zi libera de cateva luni incoace. Recunostinta sincera.

In conditiile in care prin forta bratelor Larisa poate cu greu ridica un pahar cu apa, mama care ii este permanent alaturi, a afirmat zambind: „Sunt 35 de ani de cand am un bebelus in casa – Larisa, careia ii suplinesc toate miscarile”.

Ce si-ar dori Larisa?

„Carti ortodoxe si sanatatea ce o am acum” un raspuns modest, in ciuda faptului ca prin dialogul purtat am descoperit multe lipsuri de stricta necesitate, unul dintre acestea fiind FOTOLIUL RULANT – uzura scaunului folosit pricinuindu-i zilnic mari dureri de sold, o portiune din fierul ce sustine panza pe care sade, jenand-o permanent.

Ce ne dorim noi pentru Larisa?

Sa o familiarizam cu internetul (nu are inca PC), sa gasim resursele necesare pentru a-i asigura transportul la actiunile IHTIS (in microbuze este imposibil a fi urcata) si sa sustinem o campanie pentru achizitionarea unui fotoliu rulant electric.

Ceea ce incearca Asociatia IHTIS, inca de la infiintare, poate fi considerat un pionierat in domeniu. „Nu ajutoarelor, DA implicarii” este o expresie cu rost precis. Ea are profunzime… Cei ce o inteleg actioneaza din instinct, „lumea celor cu dizabilitati” descoperindu-le lupta nevazuta dusa zilnic cu un sistem bolnav al carui profesionalism si responsailitate inca lipsesc.

Mihaela Mihaescu

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Astazi a pornit catre Larisa un fotoliu rulant (cu propulsie manuala).
    Multumiri Adinei Radu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: