ARHIPERA şi Centrul de Viata Independentă – un demers IHTIS ce isi reia cursul lent, dar sigur

noiembrie 9, 2011 la 7:59 pm | Publicat în Campanii IHTIS, Proiecte IHTIS | Un comentariu

Crearea cadrului prielnic integrarii sociale a tinerilor cu dizabilitati fizice, avand IQ normal, este scopul Asociatiei IHTIS. Viata independenta este un drept fundamental, iar exercitarea acestuia se realzeaza prin auto-reprezentare care, se intampla practic atunci cand sunt desfiintate doua bariere sociale: mentalitatea si accesibilitatea.
Daca prin evenimentele organizate in public am dovedit evident ca suntem in masura a schimba mentalitati prin auto-reprezentare, pentru a vorbi despre viata independenta avem nevoie de un cadru experimental personalizat, unde sa putem descoperi si experimenta diverse situatii, prin care sa venim cu solutii practice pentru accesibilzarea corecta a mediului fizic, în cele mai mici detalii.

În aceasta luna, se implinesc exact trei ani de cand cu sprijinul Fundatiei SOROS, a pornit campania crearii unui Centru de Viata Independenta. Alaturi de cei care NU au incetat sa creada în conceptul si proiectul IHTIS, am asteptat momentul oportun trecerii la urmatoarea etapa, gasirea specialistilor-arhitecti care sa înteleaga cu ADEVARAT ce urmarim si sa ne calauzeasca in directia dorita.
ARHIPERA a fost echipa indelung asteptata, pe care Fundatia SOROS (Dl Valentin Duran) a intersectat-o cu IHTIS. Sub supervizarea directa a Dlui arh. Lorin Niculae, Manager programe housing şi dezvoltare urbană, echipa studentilor de la ARHIPERA si-a propus sa faca din proiectul IHTIS un reper in satul Dumeni, nu prin gabarit ci, prin functiunea sa si prin comunicarea vizuala a acestei functiuni la nivelul intregii comunitati.

De comun acord, IHTIS – ARHIPERA, am considerat oportun sa fie creat un blog distinct al acestui proiect, sa prezentam conceptul in cat mai multe medii sociale urmarind continuarea campaniei de strangere de fonduri si, cel mai important – pasul imediat urmator – gasirea unui specialist care sa sustina proiectul PRO-BONO – prin efectuarea STUDIULUI TOPOGRAFIC.

Multumiri dlui arh. Lorin Niculae şi echipei ARHIPERA, in viziunea carora: „arhitectura poate fi o modalitate de a face bine şi de a schimba viaţa unei comunităţi, de a transforma o realitate existentă într-o realitate dorită”.

Mihaela Mihaescu

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Blogul specific Centului de Viata Independenta poate fi accesat de azi la adresa: http://centruldeviataindependenta.wordpress.com/.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: