TRANSPORTUL IN COMUN – O PROBLEMA MAJORA A UTILIZATORILOR DE FOTOLII RULANTE

iulie 3, 2011 la 12:26 pm | Publicat în Invata sa ma accepti!, LUMEA IN CARE TRAIESC, Problemele noastre, Viata in fotoliul rulant | 3 comentarii

Termenul ACCESIBILITATE este folosit pentru a concentra atentia tuturor furnizorilor de servicii publice asupra dreptului persoanelor cu dizabilitati de a calatori neingradit, in conditii de egalitate cu persoanele fara dizabilitati.
Potrivit legii 448/2006, pana la data de 31 decembrie 2010 toate mijloacele de transport in comun si spatiile de interes public trebuiau adaptate. Investitia s-a facut. In toate orasele mari ale tarii autobuzele fiind adaptate corespunzator legii.

Inadaptata – din pacate – a ramas mentalitatea si atitudinea soferilor, care rareori catadicsesc a cobori la insistentele calatorilor in fotolii rulante, sugerandu-le – mai mult decat rastit – fie sa ia taxiul, fie sa NU aiba pretentia “a fi luati in brate”. Aceasta, in conditiile in care intra in sarcina lor profesionala sa raspunda tuturor solicitarilor exprimate printr-o simpla apasare de buton de catre beneficiar.
Astazi dimineata, in Suceava povestea s-a repetat… Ba mai mult, soferul unui microbuz avand inscrisul ATLASSIB ce se afla in jurul orei 05.20 in Statia ORIZONT si asigura legatura cu Orasul Dorohoi, a afirmat revoltat, citez: “eu nu iau in microbuz carute” si a plecat in tromba.
Dupa 7 ore de calatorie noaptea cu trenul si alte 3 ore de asteptare pana cand mijloacele de transport sucevene – care asigura legatura cu alte orase – ies in traseu, ma consider indreptatita sa trag un semnal de alarma in privinta acestui aspect, al ACCESULUI DESEORI INTERZIS IN MIJLOACELE DE TRANSPORT pentru utilizatorii de fotolii rulante.

Mihaela Mihaescu

3 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Nimeni nu utilizeaza fotoliul rulant de placere sau din vre-un moft. Se aude mereu dandu-se vina pe starea tarii pentru traiul dificil. Gandire total gresita, caci sta in puterea fiecaruia de-a duce o viata civilizata. Noi nu asteptam mila, ci sanse egale si respect.

  2. @ Marius – tocmai acest aspect este de neacceptat, de neinteles pentru cei din jurul nostru (autoritati, vecini, prieteni): nici mila, nici ajuitoarele nu se regasesc in asteptarile noastre. De aici pornesc toate divergentele si actele discriminatorii. Iar misiunea noastra este sa le semnalam si sa le combatem.

  3. Cel mai critic este faptul ca poti fi singur, adica sa fi calatorit pana la punctul 1 intr-un mod normal (cu trenul) si apoi sa ramai in drum pentru ca un sofer isi paermite sa faca un asemenea gest.In plus sa nu fi cu nimeni cunoscut langa tine.
    Ar fi bine ca cei ce se confrunta cu asemenea situatii sa poata semnala si pe alte cai (eventual pe alte site-uri mult mai vizionate)…poate asa se vor mai misca favorabil lucrurile.
    Oricum pare a fi o stire de PROTV.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: