ALEXANDRU COZACIUC – pe scena simt ca se imbogateste spiritul meu

aprilie 13, 2011 la 1:40 pm | Publicat în Invata sa ma accepti!, LUMEA IN CARE TRAIESC, Resursa in societate | Un comentariu

ALEXANDRU COZACIUC este exemplul viu a ceea ce in articolul anterior descriam. Este un copil nevazator caruia dincolo de deficienta fizica, mama i-a descoperit TALENTUL pe care i-l cultiva zi de zi de peste 8 ani, povestind: „La patru ani i-am cumparat o orga de jucarie si l-am auzit cum lega notele. Alexandru a inceput sa cante la acea orga (placandu-i jucariile muzicale) – refrenele melodiilor ce le auzea. La cinci ani i-a cantat tatalui sau “Multi ani traiasca” si toate acestea fara ajutorul cuiva. Apoi, un frate de-al mamei l-a invatat sa cante la fluier, iar acum face parte din Ansamblul “Balada Bucovinei“, afirma mandra Dna Liliana Cozaciuc, mama lui Alexandru.

In anul 2008, dupa numai 10 zile de studiat fluierul, Alexandru participa la Festivalul Concurs SILVESTRU LUNGOCI – primul festival pentru instrumente de suflat, unde tot pentru prima data canta cu un taraf si obtinea LOCUL I.

Alexandru afirma: „Inca de la inceput m-am bucurat de aprecierea publicului. Sunt fericit ca ma plac oamenii, iar bucuria cea mai mare este atunci cand la concursuri juriul ma apreciaza prin acordarea notelor maxime. Stiu ca toti muncim ca sa ajungem cei mai buni, insa mie unii imi spun «bravo» doar ca sa spuna, dat fiind faptul ca eu sunt nevazator. Observ insa din glasurile unora ca sufera cand eu castig si ca au ciuda pe mine. Asta ma doare. Eu stiu ca fiecare are talentul lui, care merita pus in valoare cu sanse egale”.

Treptat s-a facut diversificarea instrumentelor, o parte cumarandu-le cu banii primiti ca si premii in concursuri. Acum Alexandru are si canta la: fluier, fluier moldovenesc (fără dop), cimpoi, ocarina, caval, nai, orga, muzicuta, dramba, tilinca, cauc, saxofon – ultimul instrument primindu-l in dar de Craciun de la Dl. Petru Luhan – Deputat in Parlamentul European, care a declarat: „Am fost profund impresionat de performanţele acestui baiat din Suceava, cu talente artistice deosebite. La doua zile dupa ce i-am daruit saxofonul, Alexandru m-a sunat si mi-a cantat la telefon 2 colinde. Stiam ca Alexandru a castigat anul acesta Olimpiada Copiilor „Pentru viitor”. Mulţi dintre copiii care obţin rezultate excelente în diverse domenii au o situaţie materiala modesta si nu isi permit sa investească in cultivarea talentului lor. Astfel de copii merita tot sprijinul nostru iar Alexandru va avea de acum în mine un sprijin constant in dezvoltarea carierei sale muzicale”.

Primul pemiu intai i-a fost acordat la numai 8 ani, cantand cu orga electronica si vocea la un concurs local.
In decursul a 4 ani, printre cele 29 de diplome obtinute, cele mai importante sunt:
Premiul I – Concursul “STELUTE MUZICALE”, mai 2008;
Premiul I – Festivalul Concurs al “AMATORILOR NEVAZATORI’
Premiul de Excelenta – Festivalul Concurs “AMATORI NEVAZATORI’
Premiul I – Festivalul “DOBROGE MANDRA GRADINA”

Alexandru Cozaciuc – copilul nevazator supranumit de specialisti STAPANUL INSTRUMENTELOR, vrea sa ajunga un bun instrumentist. Cu certitudine visul sau se va implini – datorita talentului sau, studiului zilnic si, mai cu seama, datorita mamei si bunicii care fac nenumarate sacrificii zilnice pentru a etala talentul si dragostea lui Alexandru fata de muzica populara si pentru integrarea lui sociala, devenite deja certitudine.

http://cozaciucalexandru.wordpress.com/ este adresa unde povestea lui Alexandru Cozaciuc se scrie treptat.

Mihaela Mihaescu

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Se poate gasi raspunsul la intebarea: De ce eu Doamne? Pentru ca te-am ales sa fii un om special si sa ajungi unde n-ajung multi si sa misti multe inimi. Alexandru este un copil iubit si inzetrat de Dumnezeu si o lectie de viata pentru noi toti.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: