O competitie europeana ERSTE, in care importanta este si… DORINTA

noiembrie 3, 2010 la 11:52 am | Publicat în Cum ne vad ceilalti, Proiecte IHTIS, Resursa in societate, Viata in fotoliul rulant | Un comentariu

Sursa: http://www.taraluiandrei.ro/Jurnal/post/2010/09/08/Cine-ia-Premiul-Fundatiei-ERSTE-pentru-Integrare-Sociala-in-2011.html

“Sunt in Romania in momentul de fata mai multe asociatii non-profit care lupta pentru egalitatea de sanse intre barbati si femei sau pentru reintegrarea sociala a categoriilor defavorizate. Iar la nivel european sunt mult mai multe organizatii de acest fel care depun eforturi in vederea cresterii calitatii vietii persoanelor defavorizate. O data la doi ani, organizatiile concureaza pentru premiul oferit de Fundatia ERSTE, un premiu si un titlu care stimuleaza performanta si le aduce multe avantaje.
Premiul pentru Integrare Sociala are ca obiectiv incurajarea dezvoltarii societatilor civile din tarile Europei centrale si de sud-est. De asemenea, premiul doreste sa aduca recunoastere publica proiectelor de integrare sociala care produc o schimbare in bine in regiunea mai sus mentionata. Anul acesta sunt in total 12 tari participante: Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.
Perioada de inscrieri pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011 s-a deschis pe 1 septembrie, iar aceasta a treia editie a pregatit premii in bani in valoare de 610 000 de euro pentru cele mai inovatoare si eficiente proiecte de integrare sociala.
Premiul nu se adreseaza doar organizatiilor non-profit, ci si administratiilor publice, membrilor societatii civile, comunitatilor religioase, initiativelor private sau reprezentantilor media din tarile participante.
Echipa Fundatiei ERSTE va arata cum orice persoana isi poate atinge obiectivele daca isi doreste cu adevarat. Doi membri ai echipei Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala vor demara un tur pe bicicleta, calatorind in 6 din tarile participante pentru a discuta despre integrare sociala cu organizatiile neguvernamentale locale si cu reprezentantii media si a-i incuraja sa se inscrie in competitie. Acestia vor pleca din Viena pe 8 octombrie si vor strabate timp de 2 saptamani o distanta de peste 1600 km, facand opriri in 10 orase de pe traseu: Bratislava, Pecs, Osijek, Vukovar, Brcko, Belgrad, Pancevo, Timisoara, Szeged si Budapesta.
Intrucat premiul de anul acesta se adreseaza unui numar mai mare de participanti comparativ cu editiile precedente, va creste si numarul premiilor oferite. La aceasta editie, 30 de organizatii se vor alatura numarului de proiecte de bune practici si vor fi invitate pe scena in cadrul Ceremoniei de Premiere care va avea loc in Budapesta, in iunie 2011. Proiectele castigatoare vor fi selectionate si verificate de un juriu format din 20 de personalitati marcante, experti de seama in zonele de integrare sociala, societate civica, politica si media din regiune.
Suportul financiar oferit castigatorilor pentru angajamentul constant in procesul de dezvoltare sociala este doar unul din beneficiile acestui premiu. In plus, toate cele 100 de proiecte finaliste vor primi recunoastere regionala pentru eforturile depuse prin promovare media asigurata de consultanti de relatii publice profesionisti, timp de doi ani dupa ceremonia de premiere din 2011, actiune finantata de Fundatia ERSTE. De asemenea, toate proiectele finaliste vor fi incluse intr-un set de proiecte cu cele mai bune practici si vor fi postate pe site-ul Retelei de Integrare Sociala a Fundatiei ERSTE”.

Afirmatia ca: “Echipa Fundatiei ERSTE va arata cum orice persoana isi poate atinge obiectivele daca isi doreste cu adevarat”, m-a incurajat sa imi doresc o evaluare drastica a actiunilor IHTIS, indeosebi a acelora din perioada 2008 – 2010.

Oare cum va fi socotit Proiectul – IHTIS IN LUMEA ONG – de catre acel “… juriu format din 20 de personalitati marcante, experti de seama in zonele de integrare sociala, societate civica, politica si media din regiune?”.
Curiozitatea, bat-o vina, isi va gasi raspunsul abia in vara, in Ungaria… o intalnire a tuturor acelora care scriu – urmariti de idealuri originale, curate si indraznete – istoria sectorului non-profit.

Mihaela Mihaescu

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] O competitie europeana ERSTE, in care importanta este si… DORINTA Wed Nov 03, 2010 13:52 pm Sursa: http://www.taraluiandrei.ro/Jurnal/post/2010/09/08/Cine-ia-Premiul-Fundatiei-ERSTE-pentru-Integrare-Sociala-in-2011.html “Sunt in Romania in momentul de fata mai multe asociatii non-profit care lupta pentru egalitatea de sanse intre barbati si femei sau pentru reintegrarea sociala a categoriilor defavorizate. Iar la nivel european sunt mult mai multe organizatii de acest fel care depun eforturi in vederea cresterii calitatii vietii persoanelor defavorizate. O data la […] […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: