Olimpicii nu se opresc din drum – vin sa ne colinde de sarbatori

octombrie 15, 2010 la 4:47 pm | Publicat în Ganduri, Invata sa ma accepti!, Resursa in societate, Si tu poti! | Un comentariu

 

 

O invitatie spontana m-a adus pentru 2 zile la Palatul Copiilor, unde erau prezenti cei mai talentati copii.

Printre ei si cei ce m-au invitat…

Olimpiada Copiilor „Pentru Viitor” – proiect initiat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – si-a desemnat astazi castigatorul: ALEXANDRU COZACIUC din Suceava.

S-a straduit sa fie din nou IMPECABIL. Si… a fost.

 

 

Evenimentul a strans laolalta timp de o luna, peste 800 de copii talentati proveniti din toate categoriile sociale defavorizate.  In semifinala din Bucuresti au ajuns 40 dintre oliimpici, preocupati in diverse domenii: muzica, pictura, sport, coregrafie…

Am intalnit „eroii” unei lumi ce isi pun nadejdea in ei insisi, in talentul nativ prin care dorintele lor se implinesc. In zonele din care provin, fiecare olimpic a fost remarcat. Alexandru vorbeste despre sine: „Eu insumi sunt un spectacol” si isi dovedeste in orice imprejurare convingerea.

Fiecare concurent a avut de ilustrat prin faptele sale, o lume mai buna. Ma aflam acolo, intre sute de copii castigatori prin increderea si daruirea cu care strabat prezentul catre viitor.

Intr-o lume a copilariei si a luptei pentru eliminarea discriminarii prin arta, am avut sansa sa intalnesc un „erou” aparte. O mama careia Dumnezeu i-a dat in grija 2 copii, dar a mai crescut 12 – toti infiati.  Acum are acasa 7 copii, dintre care 2 cu dizabilitati. Toti fac naveta la scoala din Carei, intrucat la sat „nu se face carte” ne povesteste Dna Floarea Secan. Ce isi doreste pentru ei? Nimic altceva decat… o vioara… „Au toti talent, canta, dar… o vioara tare le-as lua”. Stiau despre IHTIS de la tv; despre Festivalul de Colinde IHTIS au precizat cu hotarare: „Venim in grup, vrem sa colindam, Dumnezeu ne va gasi unde sa stam si cu ce sa venim”.

Iata ca, primii colindatori – cu si fara dizabilitati – si-au anuntat sosirea tocmai din Satu Mare. Acum, cel „vinovat” de existenta acestui eveniment de suflet, este asteptat sa spuna: „START FESTIVAL !, ca timp de 2 luni sa se resimta forfota pregatirilor tuturor IHTIS-enilor care vor intampina impreuna, cu modestie, bucurie si suflete curate, in murmur de colind: NASTEREA DOMNULUI.

Mihaela Mihaescu

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Olimpicii nu se opresc din drum – vin sa ne colinde de sarbatori Fri Oct 15, 2010 19:47 pm     O invitatie spontana m-a adus pentru 2 zile la Palatul Copiilor, unde erau prezenti cei mai talentati copii. Printre ei si cei ce m-au invitat… Olimpiada Copiilor “Pentru Viitor” – proiect initiat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – si-a desemnat astazi castigatorul: ALEXANDRU COZACIUC din Suceava. S-a straduit sa fie din nou IMPECABIL. […] […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: