Despre IHTIS la TV VALEA PRAHOVEI

august 4, 2010 la 6:29 am | Publicat în IMPREUNA INTREGI, SUFLET LANGA SUFLET | 3 comentarii

Pretutindeni in viata sociala gasim sisteme de activitate, ansambluri concret organizate, in interiorul carora agentii actiunii (adica indivizi sau grupuri de indivizi) colaboreaza, depun o activitate vitala pentru realizarea anumitor scopuri.
Crearea cadrului prielnic integrarii sociale a tinerilor cu dizabilitati fizice si cresterea gradului lor de independenta – este scopul IHTIS. Inca din start, IHTIS NU si-a propus mentinerea membrilor de drept (copii, tineri, adulti cu dizabilitati fizice) in postura de „asistat” oferindu-le cele necesare traiului zilnic ci, punerea lor fata in fata cu tineri fara dizabilitati in activitati comune, creand cadrul prielnic amintit prin modalitati diverse de PARTICIPARE si COMUNICARE.
Opusul starii de “asistat” este termenul “resursa umana”. RESURSELE UMANE reprezinta insasi Asociatia IHTIS, conceptul semnificand totalitatea aptitudinilor fizice si intelectuale pe care oamenii cu si fara dizabilitati le utilizeaza in activitatea lor zilnica, lucrand impreuna, astfel incat realizarea obiectivelor organizationale sa genereze indeplinirea obiectivelor personale.
Fara prezenta efectiva a oamenilor care stiu CE, CAND si CUM trebuie facut, este imposibil ca o organizatie sa-si atinga scopul. Esenta oricarei organizatii este EFORTUL UMAN, iar eficienta si eficacitatea acesteia sunt influentate, in mare masura, de COMPORTAMENTUL oamenilor in cadrul organizatiei.
In ultima perioada, IHTIS a fost promovat imbucurator de mult prin Departamentul Cultural, tocmai datorita resurselor umane existente in ambele categorii (cu si fara dizabilitati).

Un nou exemplu, in inregistrarea urmatoare:

Am urmarit aceste imagini cu uimire si bucurie, gandind: IHTIS la TV VALEA PRAHOVEI? DE CE? Si mi-am raspuns: Cei ce ne sunt alaturi cu sufletul stiu CE, CAND, CUM trebuie facut astfel incat despre EFORTUL si FAPTELE OAMENILOR “RESURSE IHTIS” sa se poata vorbi.

Resursele umane reprezinta una din cele mai importante investitii ale unei organizatii, investitie care s-a dovedit a fi calea cea mai sigura de a garanta supravietuirea unei organizatii sau de a asigura competitivitatea si viitorul acesteia, ceea ce i-a determinat pe specialistii in domeniu sa afirme ca: „in noua societate informationala, capitalul uman a inlocuit capitalul financiar, ca resursa strategica”.

La IHTIS asa este: RESURSELE UMANE – desi putine si fara sustinere financiara – realizeaza si promoveaza ADEVARATA integrare sociala pe care multi o comenteaza, dar putini o inteleg.

Sincere multumiri TV VALEA PRAHOVEI si celui ce ne-a promovat.

Mihaela Mihaescu

3 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. A ne simti utili sau nu pentru societate, depinde DOAR DE NOI. Adevarul unei realitati DURE si plictisitoare se ascunde poate CHIAR IN NOI. Pentru foarte multi dintre noi acest lucru reprezinta propria sa realitate. De foarte multe ori punem ceasul sa sune pentru o noua zi dar… nu stim pentru ce facem asta. Chiar si asa noi nu trebuie sa ne lasam doborati. lupta trebuie sa continue. Important este ceea ce simtim noi. Nu trebuie sa actionam in functie de cei din jur. Este adevarat, fiecare are opinii, dorinte si LIMITE. CHEFUL DE VIATA este raspunsul la toate „enigmele” sufletului nostru si consta in activitatile pe care le interprindem in fiecare zi.
  A NE SIMTI UTILI ESTE FOARTE IMPORTANT PENTRU NOI!

 2. Ceasul a sunat din nou desteptarea. Incepe o noua zi. Ce vrei sa fii azi?
  RESURSA – punand in practica cele invatate ieri si perfectionandu-te pentru ziua de maine?
  ASISTAT – asteptand ca altii sa iti directioneze pasii?

  Raspunsul il poti afla la lasarea fiecarei seri, analizand singura statutul tau de peste zi.

 3. Intr-o lume tot mai agitata dupa castigarea existentei, avem un om care nu uita ca omul are si suflet si ca, trebuie inpodobit cu fapte bune. Putini oameni, au timp sa vada persoana cu handicap ca, si partener egal. Domnul Rcoci are acest timp si stie ca putemm sa fim parteri egali ai socetatii. TOT RESPECTUL MEU DOMNULE RACOCI.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: