SUFLET LANGA SUFLET… SI ALTFEL…

martie 16, 2010 la 1:42 pm | Publicat în Anunt important, Promo | 6 comentarii

SUFLET LANGA SUFLET – se doreste a fi un site de prezentare a povestilor de viata.
In fiece clipa, sunt oameni ce afla ca viata lor depinde de gradul de solidaritate a celer din jur. Spre deosebire de persoanele cu dizabilitati care viseaza la o viata normala, independenta, acesti oameni isi doresc sa traiasca, uneori fie si numai o zi in plus.
Sunt postate asadar
aici aceste povesti, iar noi vom promova acest site prin IHTIS, intucat numarul vizitatorilor nostri zilnici este destul de ridicat. 
Nadajduim ca astfel vom putea face auzit glasul si acelora care apeleaza la sufletele semenilor lor pentru a mai trai … MACAR O ZI.
Mihaela Mihaescu

6 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. A FII SUFLET LANGA SUFLET, CRED CA INSEAMNA A LUA PE APROAPELE TAU CU BUNE SI CU RELE. CRED CA TREBUIE SA-L VEDEM PE CEL DE ALATURI EGAL CU NOI, SA NU INCERCAM SA-I GASIM CUSURURI. DACA AVEM NEMULTUMIRI ESTE BINE SA DISCUTAM CU CEL DE LANGA NOI, NU SUNTEM SINGURI PE LUME, NU PUTEM TRAI SINGURI SI NU PUTEM SA NE INVENINAM VIATA DIN ORICE. SI BUNURILE MATERIALE DAU UN SENS VIETI, IAR FARA DE ELE NU AM PUTEA TRAI.
  DEZABILITATI NU SUNT DOAR ALE VOASTRE, SUNT OAMENI CARE SE DROGHEAZA, SUNT OAMENI CARE SUNT DEPENDENTI DE BAUTURA, ETC. SI EI TREBUIE AJUTATI SI INTELESI, DUMNEZEU NE-A CREAT PE TOTI. DACA VI SE INTINDE O MANA LUATI-O NU O REFUZATI, DACA VI SE CERE AJUTORUL,OFERITI-L. NU INTOARCE-TI SPATELE CELOR CARE VA VOR, GRESITI.

 2. IN SOCIETATEA DE AZI NU CRED CA AVEM NEVOIE DE POVESTI, NU CRED CA NE PUTEM AJUTA DOAR POVESTIND, NOI TOTI AVEM NEVOIE DE HRANA MATERIALA INAINTE DE TOATE, NU PUTEM TRAI DOAR CU HRANA SPIRITUALA. MIKI AJUTA IHTIS-UL ATRAGIND ALATURI DE TINE OAMENI CARE STIU CE VREAU, OAMENI CU POSIBILITATI FINANCIARE, OAMENI CARE AU PUTEREA SA LUPTE PENTRU VOI, OAMENI CARE VA IUBESC, APRECIEAZA, OAMENI CA CEI CARE VOR CEVA DOAR PENTRU VOI SI NIMIC PENTRU EI, AI ALATURI DE TINE OAMENI DE CARE TREBUIE SA TII, NU INDEPARTA PE NIMENI DE LA SUFLETUL IHTIS. SUNT OAMENI CARE VOR UN IMBOLD PENTRU A REALIZA CEVA,OFERA-L.

 3. BUNII MEI PRIETENI,
  Sunt sigura ca nimeni nu vrea raul nimanui; sunt sigura ca avem cu totii intentii din cele mai bune de a lasa ceva in urma noastra; am convingerea ca miile de ONG-uri din Romania au un scop bine determinat si militeaza pe diferite cai pentru a-l atinge.
  Si totusi barierele exista, iar cea mai greu de depasit este cea a mentalitatii, bariera cu care, iata, si IHTIS se confrunta acum.
  Candva, modesta noastra pledoarie online impotriva celor ce excludeau din scoala un copil, a fost mult mai puternica decat a tuturor oamenilor.
  Acesta este rostul IHTIS: sa pledeze pentru a schimba mentaalitati. Unii oameni ne pot ajuta, asa cum avem noi nevoie, altii se straduiesc dar nu reusesc.
  Asta nu-i o tragedie pentru nimeni… Nu ne dorim a supara pe cineva, dar nici nu putem continua o colaborare dupa ce se fac afirmatii de genul:
  … aici LA IHTIS IMI CALC PE FELUL MEU DE A FI;
  … SUSTINEREA OAMENILOR CU PROBLEME CONTINUI SA O FAC, DAR CUM STIU EU;
  … LA ROMANI PANA NU DAI CU BICIUL, NU RAZBESTI.
  Fiecare om are dreptul la libera exprimare, iar noi membrii IHTIS gandim putin altfel:
  – La IHTIS avem capacitatea de a fi NOI INSINE;
  – La IHTIS viata independenta si auto-reprezentarea sunt principii legislative, iar incalcarea acestora se considera de catre cei cu dizabilitati a fi o discriminare;
  – La IHTIS materia prima este SUFLETUL – NU BICIUL si pana acum asa am razbit..

  Pornim se pare o moua campanie de advocacy – dar o doresc in spiritul ortodox, cu argumente, cu definitii ale auto-reprezentarii si integrarii sociale depline.
  Pentru asta exista IHTIS.

 4. Buna seara Numele meu este Velichea Bianca ,am 16 ani si 7 luni si vreau sa va prezint un scurt fragment din viata mea relativa si trista in acelasi timp a copiilariei mele… ”Oare boala ma adus in situatia asta ? asa dificila ? Boala pe zi ce trece imi aduce numai suferinta,… find un copil mi-ar placea sa fiu ca cei de varsta cu mine .Dar pentru mine totul e foarte greu nimic nu mai este ca in trecut .Parca trece o vesnicie pana cand adorm dar totusi am invatat ca in profida boli mele pot face si lucruri obisnuite pe care le face un copil sanatos .Ma straduiesc sa fac tot ce imi sta in putinta dar trebuie sa imi recunosc limitele de bun simt .Nu am sa las boala sa imi dirijeze viata niciodata cu toate ca mai sunt zile in care nu ma pot ridica din pat si merg in genunchi …..Tatal meu mi-a promis de la inceput ca cel mai mare privilegiu pe care il, poate avea este sa aibe grija de familia mea . Gandul ca sunt bolnava ma macina foarte mult dar nu pot renunta sa ma gandesc si la cei din jurul meu .o inima vesela si putin ajutata poate creea o viata frumoasa chiar daca sunt mult prea mult diferita ,stiind ca viitorul imi va rezerva un scaun cu rotiile dar ma gandesc ca IISUS fiul Domnului a fost badjocorit si batut in cuie ….nu a ramas asa s-a rugat la Dumnezeu si eu voi face la fel concentrandu-ma la un viitor fericit ajutata de ceilalti din jurul meu” … si aici incerc sa inchei ”mica poveste” a vieti mele desi adevarata poveste este mult mai lunga si grea dar asta nu ma impiedica sa arat cine sunt cu adevarat ………www.savebianca.ro

 5. http://savebianca.blogspot.com/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: