PUTETI SA BUCURATI CU ADEVARAT UN SUFLET DE FLORII?

martie 8, 2010 la 11:52 am | Publicat în Campanii IHTIS | 9 comentarii

Institutia speciala – locul in care copiii, tinerii, adultii cu dizabilitati severe ajung fara voia lor si din care clipa de clipa doresc sa evadeze.
Din acel loc LIBERTATEA este privita prin fereastra, iar omul vazut pe strada sau salariatii care vin si pleaca zilnic sunt considerati a fi cei mai fericiti oameni: nu pentru ca-s bogati, nu pentru ca-s sanatosi, ci pentru ca sunt LIBERI.
Se spune ca odata, in camera unui astfel de camin vietuiau doi buni prieteni: ambii imobilizati la pat, insa unul din ei “privilegiat” intrucat avea patul langa fereastra. Statea mereu intors cu fata catre fereastra si-i descria bunului sau prieten ceea ce vedea: pomii in floare, porumbeii, copiii zbenguindu-se, tinerii indragostiti etc., descriindu-i cu lux de amanunte si zambind fiecare mic detaliu. Anii au trecut, multi, foarte multi… si Dumnezeu a vrut ca cel chemat la Sine sa fie taman povestitorul lucrurilor frumoase din lume, vazute din spatele unei ferestre de spital. Ramas singur si indurerat, prietenul sau a cerut asistentei sa fie mutat el in patul de la fereastra, gandind ca lipsa tovarasului sau ii va parea mai usoara, daca va avea sansa sa vada el insusi “frumoasa lume din spatele ferestrei”. Ruga i-a fost implinita, dar stupoare: din patul fratelui sau de suflet nu se vedea decat un zid darapanat de vreme, urat si deprimant. A inteles atunci, intr-o singura clipa, sensul adevaratei prietenii: fericirea lui a depins ani in sir de imagini, ganduri si istorisiri pornite din SUFLET pentru a-l alina, pentru a-l intari, pentru ca sederea lui in acel pat de spital sa devina o cruce pe masura puterilor lui.
Acelasi rost il are si CARAVANA IHTIS, acelasi grad de implicare sufleteasca. Primul popas va fi la caminul spital din Dumbraveni, jud. Sibiu, unde sunt internati 250 de beneficiari cu dizabilitati severe, care sunt acolo poate de cand erau copii.
Pentru acest proiect avem nevoie inainte de toate sa ne unim prin caldura din sufletele noastre, pentru ca atingand mana celor ce ne asteapta, sufletele lor sa descopere firavele valori de intarire ce au mai ramas in lume, in oameni.
Cum bine este stiut, IHTIS nu are resurse lumesti si nici nu pune pret pe acestea. IHTIS are doar SUFLET si daca “cel rau nu va ingadui sa si-l piarda”, sambata 27 martie CARAVANA IHTIS coordonata de DL FLORIN RACOCI va porni la drum spre Dumbraveni cu cele mai de pret daruri: cuvantul bun si curat, strangerea de mana sincera, un program folcloric de exceptie si… mici daruri materiale – cumparate de tinerii cu dizabilitati fizice – membrii fondatori IHTIS (Irina si Catalina) daruri care sa pastreze vie legatura dintre noi si cei ce vor ramane apoi iar… la fereastra unui camin spital…
Cei ce doresc sa ne insoteasca fizic sau sa contribuie intr-un fel anume la acesta actiune (fie si numai cu o strangere de mana sincera), sa il contacteze pana la sfarsitul acestei saptamani pe DL FLORIN RACOCI.
CARAVANA IHTIS VA ASTEAPTA PE FIECARE SA BUCURATI IN FELUL VOSTRU UNUL DINTRE CELE 250 DE SUFLETE DE FLORII !

Mihaela Mihaescu

9 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. @ Vali Duran – primul donator – 150 RON. Sustinatorul inversunat al Centrului de Viata Independenta a inteles iata si insemnatatea proiectelor umanitare. Multumim.
  Drumul IHTIS trebuie parcurs intre cele doua extreme: de la instituttionalizare – la integrare sociala deplina. Iar caravana IHTIS joaca acest rol.

 2. Vreau sa-i multmuesc personal dlui Valentin, un om care „tace si face la IHTIS”. Ati demonstrat inca o data, daca mai era nevoie, ca IHTIS-ul este in sufletul dvs, ati demonstrat ca a sosit timpul ca IHTIS-ul sa va declare „PRIETENUL DE AUR”!!!!
  Multumesc Valentin Duran si vreau sa stii ca Florin este gata orcand sa-ti fie prieten la bine si greu!!!

 3. Atingerea mainilor inseamna caldura, inseamna transmitere de energie pozitiva, inseamna atingere a sufletelor. Cand vad un om trist, vreau sa il inveselesc atingandu-l . Magia schimbarii in mai bine sta in puterea noastra. Atingerea inseamna zambet, ganduri bune, deschidere a sufletului.Este greu sa descriu acest impuls de a ma apropia de un om pentru ca asta vine din suflet. Iar acesta este modul meu de a ma apropia de oameni si anume prin ATINGERE. Atingerea mainii inseamna incredere si speranta in mai bine. Stiu ca mangaierea mea ii va alina sufletul trist.
  Stiu ca o imbratisare atunci cand cineva e trist, valoreaza cat o mie de cuvinte. As vreau sa inlatur tristeti si sa sadesc speranta, incredere si ganduri pozitive in sufletul unui om prin atingerea mea. Vreau sa alin dureri. De ce fac asta ? De unde vine acest impuls ? Porneste din suflet, din interiorul meu si simt ca asta trebuie sa fac.
  Cu aceste ganduri ma voi alatura caravanei Ihtis de pe 27 martie si voi porni spre Dumbraveni pentru a bucura in felul meu sufletele de acolo.

 4. A-ti ajuta aproapele prin mijloacele de care dispui il poate face orice roman. Eu am ales IHTIS.
  Ma bucur ca cele 250 de suflete isi vor deschide sufletele prin intermediul programului folcloric sustinut de domnul Florin Racoci si prietenii sai.

 5. A propos, la inceputul lunii, mama a trimis un pachet la Caminul Atelier Dumbraveni din str. Mihai Eminescu 54, jud. Sibiu. tel. 0269.865.245. Este vorba despre aceeasi institutie?

 6. Prin puterea noastra de-a darui, vom reusi sa schimbam metalitati.

 7. BUNA TUTUROR CARE IMI ACORDA PUTIN DIN TIMPUL LOR DE A CITI CITEVA RINDURI SCRISE DE O COPILA DE APROAPE 17 ANI ,LIPSITA DE COPILARIE SI DE VIITOR .TRAESC CU TEAMA IN SUFLET DE 2 ANI DECIND AM AFLAT CA SUNT BOLNAVA DE O BOALA GREA SI RARA NUMITA AMITROFIE SPINALA PROGESIVA SI ALTE 2 BOLI DAR PRIMA BOALA MIA INTUNECAT ORCE SPERANTA DE A MAI TRAI ,VAZIND SI STIND CA BOALA NU ARE TRATAMENT NICI-UNDE IAR CE MAI POT FACE CA BOALA SA NU MA ASEZE IN CARUT A RAMAS CEVA INPOSIBIL PENTRU MINE SI FAMILIA MEA DE ACEIA VA ROG DIN TOT SUFLETUL MEU DE COPIL (INCA MA MAI CONSIDER UN COPIL DEOARECE BOALA MIA MINCAT MULTI ANI AI COPILARIEI) VA ROG DACA PUTE-TI SA MA AJUTA-TI SCRIND PE GOOGLE DOAR VELICHEA BIANCA SI SITE http://www.savebianca.ro SI ACOLO VE-TI GASI MAI MULTE DESPRE MINE SI CITE INCERCARI SI RUGAMINTI AM SCRIS FIINDU-MI FRICA DE FINALUL BOLI .VA MULTUMESC BIANCA .

 8. UNA SUNT ACEIA-SI BIANCA SI E ADEVARAT CA IN ULTIMUL TIMP NU AM MAI SCRIS NIMIC AM FOST APROAPE INPOSIBILA DE GASIT PENTRU CA AM RAMAS FARA SITE SI + DE ASTA DOREAM SA AM CEVA MAI PE INTELESUL TUTUROR ,ADICA REINOIREA CERTIFICATULUI SI DETALIEAT DE CE AS AVEA ACUM MARE NEVOIE ,DACA MAI PUTE-TI SA-MI MAI PUBLICA-TI CAZUL MEU SI VA ROG DIN SUFLET ,ACUM AM UN BLOG SI CINE DORESTE SI POATE SA-L FACA CUNOSCUT NU POT SA VA ROG SI SA VA MULTUMESC SI (SARUMINA) ACEIA-SI COPILA FARA VIITOR http://savebianca.blogspot.com/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: