OAMENII FAPTELOR

ianuarie 26, 2010 la 11:45 am | Publicat în Anunt important | Lasă un comentariu

Orice asociatie este alcatuita din oameni cu ganduri si aspiratii similare, cu un scop comun si dorinta / posibilitati individuale de a atinge respectivul scop.

Forta, renumele unei asociatii nu se stabileste prin numarul membrilor sai, ci prin initiativele acestora si rezultatele cuantificabile.

Un exemplu viu a celor afirmate este locul obtinut in urma cu un an de catre IHTIS la Gala Societatii Civile.

Locul III obtinut la Categoria „Buget – / Eficienta +” este onorant prin renumele celorlalte fundatii ce au fost cu noi pe podium – ex. Fundatia Diinu Patriciu, ocupanta locului II, la aceeasi categorie. O dovada ca implicarea sociala poate fi realizata de asociatii puternice ce obtin finantari externe de sute de mii de euro, dar si de catre noi, doi-trei oameni ce faptuim spre binele celorlalti cu banutii nostri.

IHTIS a intrat in cel de-al sasele a an,  iar exp erienta acumulata se cuvine acum sa o transpunem intr-o organigrama reala. A fi la IHTIS doar cu numele este un dezavantaj pentru noi toti…

Toti sunt fericiti  cand suntem apreciati, toti vin cu drag la IHTIS pentru a finaliza un proiect. Dar pe tot pacursul bataliei, cand cautam resurse, cand avem nevoie de implicare fizica, impreuna faptuiesc 2, 3 oameni. Prin urmare, in prezent, alaturi de mine la IHTIS sunt 2, 3 membrii reali. Ceilalti, pana la 15 cer detalii, apreciaza sau critica si… cam atat.

Conform legii, o asociatie este constituita legal daca are minim 3 membrii, preocupati de scopul stipulat in statut. Deci, la IHTIS cadrul legal exista: suntem cel putin 3 voluntari care zi de zi ne straduim sa generam acel cadru in care tanarul cu dizabilitati sa fie considerat resursa in societate.

Sa vorbim lumii intr-un cadru organizat despre noi si marea noastra campanie „350000 euro = solidaritatea a 350000 oameni” o putem face in doua moduri: prin actiuni publice si online.

Nimeni nu poate contesta faptul ca anul trecut am realizat cu mult succes ambele forme de promovare, iar acum IHTIS are o carte de vizita cu care toti ne mandrim.

Vrem sa mergem mai departe si sa crestem zi de zi! Pentru aceasta insa, noi, cei 3 voluntari permanenti, avem nevoie de sprijin real din partea oricui se declara a fi sustinator IHTIS.

Nimeni nu poate pretinde ca a aderat la o asociatie si ca ii sustine cauza daca nu cunoaste si nu respecta statutul si daca nu se implica direct si asa cum este nevoie, in indeplinirea sarcinilor discutate si aproobate in Adunarea Generala a asociatiei.

Cati OAMENI AI FAPTELOR sunt in prezent la IHTIS? Cati dintre noi se ingrijesc de costurile minime lunare de functionare IHTIS (consumabile, comunicatii)? Cati sunt constienti de faptul ca in cei 5 ani de functionare, din contul IHTIS nu s-a scos 1 RON?

Si atunci, cum a ajuns IHTIS la Gala? Cum a generat atatea evenimente inedite? Cine este de fapt „echipa IHTIS”?

S-a afirmat mereu ca „Michi = IHTIS”. Dar, la ce-i foloseste lui Michi IHTIS cine se intreaba?

In momentul in care Irina afirma „ma simt singura” – eu ma intreb: de ce? Auzind-o pe Nicoleta spunand „oamenii ma trateaza ca pe un retardat” – eu ma intreb: de ce? Atunci cand cei cu dizabilitati nu sunt dusi la scoala sau se incearca excluderea lor – eu ma intreb: de ce?

Din pricina acestor „de ce-uri” a luat fiinta IHTIS. Din pricina acestor „de ce-uri” incerc zi de zi sa adun in jurul meu OAMENI care sa amelioreze aceste situatii. Din pricina acestor „de ce-uri” initiez proiecte stand 10 ore pe zi la PC.Din pricina acestor „de ce-uri” am ajuns la concluzia ca celor ce discrimineaza prin cuvant si atitudine persoana cu dizabilitati, o fac intrucat le lipseste educatia, informatia, comunicarea.

IHTIS urmarind strict scopul din statut . crearea cadrului prielnic integrarii sociale a tanarului cu dizabilitati, initiaza in limita resurselor avute, diferite proiecte. Implementarea acestora nu mai depinde de cel ce le-a gandit, ci de echipa gasita calificata in domeniul respectiv si de resursele avute sau dobandite pe parcurs.

Pana acum un an IHTIS nu avea site, asta nu inseamna ca noi nu existam sau ca trebuia sa fim criticati sau desfiintati ca ne lipseste site-ul, dar nici nu insemna ca nu ni-l doream…

Multe sunt lucrurile, proiectele necesare si dorite, dar stau in asteptare sau se deruleaza incet precum campania pentru centru.

Alte proiecte s-au derulat spontan, de la sine, tocmai ca s-a gasit echipa ce a stiut sa organizeze totul in limita a ceea ce aveam.

Datorita acestor mici actiuni, IHTIS are acum o carte de vizita cu care se poate mandri, un motiv intemeiat sa ne dorim a merge inainte.

Dar, mi se pare drept ca implicarea fiecaruia sa fie reala, nu formala. Este firesc ca fiecare proiect sa aiba echipa lui de specialisti si propriul buget. Ori de cate ori un domeniu progreseaza mai mult decat un altul, dovedeste ce acolo EXISTA ECHIPA DE SPECIALISTI si FONDURI NECESARE!

Afirmatia ca IHTIS = CENTRUL DE VIATA INDEPENDENTA e total gresita. Centrul este un proiect ca oricare altul, in faza actuala aflat in cautarea unui arhitect, primii 2 de pana acum inselandu-ne asteptarile. Ni-l dorim, facem tot ce putem, dar daca nu se va realiza din N motive, nu inseamna ca sopul IHTIS a fost schimbat sau incalcat.

Asa stand lucrurile am decis sa ne vedem luni, 1 februarie 2010, orele 18.00, pentru a lamuri fata in fata toate cele precizate mai sus si a ne continua activitatea in liniste, armonie si solidaritate reciproca.

Sunt asteptati, luni, 1 februarie 2009, TOTI cei care, chiar de a doua zi au motivatia, ragazul si profesionismul de a se implica intr-unul din domeniile precizate in statut: cultura, educatie, sanatate, sport.

O organizare corecta ne va ajuta sa stim exact cui putem cere ajutorul in orice moment si cui suntem obligati a da socoteala pentru faptele noastre.

Mihaela Mihaescu

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: