La cumpana dintre … proiecte

decembrie 28, 2009 la 5:48 pm | Publicat în Proiecte IHTIS | 6 comentarii

Vacanta si odihna binemeritata de fiecare credeam ca-mi vor da si mie ragazul sa respir putin. Dar, felicitarile adresate de Craciun au fost insotite de intrebarea: „Ce urmeaza?” si vrand-nevrand am creionat in graba cateva idei.  

Timp de un an, IMPREUNA INTREGI am dovedit ca se poate trai frumos si demn. Pentru a faptui insa spre dobandirea unui astfel de trai, trebuie sa invatam sa vrem a fi zi de zi SUFLET LANGA SUFLET.

 “Un singur cuvant adresat unui suflet, poate crea un intreg univers, plin de lumina”.

Cu acest gand pornim in 2010 – propunandu-ne ca scop: generarea ocaziilor de recunoastere a tinerilor cu dizabilitati fizice ca resursa in societate, valorificarea si promovarea activitatii acestora cu sanse egale in beneficiul intregii comunitati.

 ACTIVITATILE 2010 ce credem ca ne pot ajuta sa atingem scopul propus sunt:

 1. un post de radio-tv online;
 2. continuarea campaniei “350000 euro = solidaritatea a 350000 oameni”, fonduri necesare realizarii Centrului de Viata Independenta;
 3. campania 2%, adresata tuturor celor ce platesc impozit pe venit; este necesar sa ne trimiteti prin mail  sau FAX. 0216844477, o copie dupa FISA FISCALA ce se ia de la angajator in perioada 1 martie – 10 mai 2010.
 4. 8 Martie – eveniment destinat asistentilor personali/insotitorilor/mamelor celor cu dizabilitati fizice;
 5. tehnoredactarea, editarea si distribuirea de carte, constientizand ca aceasta este o profesie pe care tinerii cu dizabilitati fizice si-o pot insusi cu usurinta.
 6. excursii de weekend sau o tabara de vara, pentru socializarea tinerilor cu si fara dizabilitati;
 7. consiliere psihologica online
 8. editarea unui buletin informativ semestrial;
 9. editia a II-a a festivalului de colinde

Fiecare initiativa in parte necesita bugetul sau. Din acest motiv, orice potential voluntar / donator / sponsor este rugat sa ne informeze din timp ce fel de actiune este dispus sa sustina si sub ce forma.

“Vorba buna, zambetul si fapta binefacatoare sunt raze de soare rasfrante in sufletul omului. Aceste daruri sunt bucăţele de suflet, iar pretul lor este cu neputinta a-l socoti”.

 POVESTEA SI FAPTELE NOASTRE DIN 2009 SUNT SUGESTIVE. 

 

„NU POT, NU EXISTA”, TOTUL E SA SE VREA ! O PARTICICA DIN ORICE IMPOZIT PLATIT CATRE STAT, POATE FI DIRECTIONAT LEGAL SPRE IHTIS. FARA CA NIMENI SA NU PIARDA NIMIC, NOI NE VOM CONTINUA ACTIVITATEA SPRE BUCURIA SUFLETELOR TUTUROR.

Ce ziceti? Incercam in 2010 a fi si a faptui SUFLET LANGA SUFLET ?

Mihaela Mihaescu 

6 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Draga Michi,

  Prefer sa nu-ti promit nimic, dar sa te ajut in stilul meu si in limita timpului disponibil.

  Sper ca in 2010 sa ti se alature mai multi reprezentanti nu doar prin promisiuni desarte, ci prin actiunile intreprinse de semenii nostri.

  Toate cele bune,
  Vali

 2. DRAGA IHTIS,
  Da, pot spune asa, pentru ca tu „Michi” esti ceea ce noi numim „Ihtis”, tu esti cea care isi petrece tot timpul in folosul lui IHTIS. Ei bine, vroiam sa-ti spun ca ai creionat un program 2010 interesant.
  Nu stiu cat am sa fiu eu de prezent in aceste actiunii dar voi incerca sa nu te dezamagesc.
  La IHTIS am cunoscut ce inseamna a fi fericit prin fericirea altora, ce inseamna sa plangi ca vezi pe cineva fericit!!!
  Va imbratisez cu drag si vreau sa raman „al vostru”.
  Florin

 3. Cred ca nu ma insel, dar perioada cand „Michi era IHTIS” a trecut demult. Acum IHTIS suntem noi, toti cei ce am generat imaginile si inregistrarile din 2009. Priviti-le, reascultati-le si cercetati-va sufletul. Oare nu cumva putem vorbi despre IHTIS ca fiind NOI?
  Costina, la numai 12 ani, a remarcat aceasta, spunand simplu „FESTIVALUL NOSTRU”.
  A fost insa si o particica trista, cea a resurselor financiare, intrucat mi se pare incorect ca asa actiuni inedite sa fie sustinute financiar TOT DE NOI – INITIATORII. Lansarile de carte, spectacolele, actiunea „Un minut in fotoliul rulant”, festivalul s-au realizat TOATE cu finantare O (zero), doar prin grija unor OAMENI, persoane fizice.
  Pentru 2010 sponsorii, finantarile sunt tinta, a venit vremea sa punem la punct si asta. Cred ca orice firma vizionand filmuletul cu PREZENTAREA IHTIS ar fi bucuroasa sa directioneze spre noi acele mici sume legal prevazute ca sponsorizari. De ce sa se duca catre stat ceva in detrimentul societatii civile, in dezavantajul omului de rand care nu asteapta nimic altceva decat o clipa de a fi IMPREUNA.
  Si nu spun aceasta, decat dintr-un singur motiv: intrebarea repetata a unui baietel cu grave probleme de sanatate, care zilnic o suna pe Dorina, intreband: „cand ma mai duci la spectacol?” Oare ce sa-i raspunda? El nu are capacitatea de a intelege notiuni de genul „finantare”, „buget”, „parteneri”. Noi insa da. Fara acestea ne vom simti neputinciosi in fata copiilor cu probleme, copii ce au venit din toate colturile tarii, au stat 10 ore in tren, alte cateva ore pe strada… pentru a fi 10 minute pe scena, iar seara… din nou in tren.
  Si sunt dispusi sa faca aceste sacrificii ori de cate ori NOI vom reusi sa gasim resursele necesare pentru fiecare proiect mentionat mai sus.
  O PARTICICA DIN ORICE IMPOZIT PLATIT CATRE STAT, POATE FI DIRECTIONAT LEGAL SPRE IHTIS, FARA CA NIMENI SA NU PIARDA NIMIC ! TOTUL E SA SE VREA !

 4. LA MULTI ANI 2010 ,,IHTIS,,
  La multi ani tuturor celor care sunt alaturi de IHTIS !
  Spor in tot ce faceti si multa sanatate !
  Florin

 5. In ultimul an IHTIS a prins suflet. Cel mai frumos rezultat al Proiectului IMPREUNA INTREGI este acela ca „a face” se poate conjuga acum la plural. Ce sau cat vom ealiza in 2010 din cele propuse, nu stim. Dar…
  La casa de oameni buni, Dumnezeu face minuni. Spor si multumiri tuturor. LA MULTI ANI !

 6. La Multi Ani!!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.