Putem fi invingatori de ziua solidaritatii?

noiembrie 30, 2009 la 4:40 pm | Publicat în Campanii IHTIS, IMPREUNA INTREGI, Invata sa ma accepti!, Proiecte IHTIS, Si tu poti! | 3 comentarii

Peste doar 3 zile, pe 3 decembrie, gandul nostru va deveni certitudine. Vom incheia anul 2009 in murmur de colind, asa cum ne sta bine, IHTIS fiind declarata prin statut o asociatie ortodoxa.

Colindele se canta in cor, impreuna, in stare de comuniune pentru ca persoanele care le canta, copiii, tinerii sau varstnicii reprezinta cetele de ingeri care au cantat la nasterea Mantuitorului in Betleem.

10 concurenti – 4 cu si 6 fara dizabilitati vor porni la drum pe 3 decembrie, impulsionati de indemnul IHTIS: „Eu invat sa-mi depasesc conditia, tu invata sa ma accepti !”

Pentru cateva ore copiii cu dizabilitati vor iesi din scolile speciale sau din spital (Valentin – Sorin) si vor urca pe scena, facandu-si auzite glasuirile in fata spectatorilor care prin simpla lor prezenta vor spune: „Da, noi va acceptam”.

Ne dorim prin acest festival sa ilustram o acceptare reala, demna, o recunoastere a valorilor ce tin de suflet, facand trupul sa raspandeasca lumina, bucurie si viata, indiferent de diminuarea uneia sau mai multor abilitati.

Tinerii fara dizabilitati inscrisi in festival ne cunosc mai mult, mai putin sau deloc, dar stiu ca vor concura in conditii de egalitate cu cei ce acum doar nazuiesc catre o viata normala.

Competitia adevarata nu va fi pe scena, unde toti concurentii vor fi fericiti la final, ci in sala, in public, in numarul reprezentantilor mass-media prezenti la festival.

Daca ar raspunde invitatiei noastre toti cei ce au aflat despre eveniment, sala ar fi neincapatoare iar Ziua Solidaritatii – o adevarata sarbatoare.

Oare cele 4 luni de sacrificii ale organizaatorilor pot atrage atentia a 200 de spectatori?

Intrarea la spectacol va fi libera, fiecare participant avand insa ocazia sa faca o donatie, in masura posibilitatilor, in timpul sau la finalul evenimentului primind in schimb carti si CD-uri realizate de beneficiarii acestui proiect.

Fondurile stranse vor constitui baza derularii a noi proiecte culturale in anul 2010, menite a ne ajuta sa sensibilizam si sa atragem alaturi de noi cetatenii, in cadrul campaniei „350.000 euro = Solidaritatea a 350.000 oameni”.

Mihaela Mihaescu

3 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Dumnezeu sa ne ajute sa fie o seara de neuitat.

  2. Link-uri de promovare din mass – media:
    http://www.jurnalul.ro/stire-pagina-de-suflete/colinde-de-ziua-mondiala-a-solidaritatii-529043.html

    Multumim pentru promovare!

  3. Doamne, ajuta!

    Michi, sper ca ti-au trecut emotiile…o sa vezi ca va fi o seara faina.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: