In 2009, trofeul solidaritatii al cui va fi?

noiembrie 25, 2009 la 7:06 am | Publicat în IMPREUNA INTREGI, Proiecte IHTIS | 7 comentarii

INVITATIE

De mai bine de 4 luni vorbim despre festival. Am avut motive de intristare si deznadejde, pricinuite de cei ce ne-au promis ca ne vor fi alaturi si s-au razgandit pe parcurs.

Afirmam la un moment dat ca solidaritatea nu poate fi mimata. Ea, fie exista, fie nu.

Am constientizat astfel ca Ziua Mondială a Solidarităţii cu Persoanele cu Handicap – nu trebuie si nu poate fi altceva, decat o întâlnire de suflet între noi – membrii IHTIS – si toţi cei care in 2009 s-au alăturat dorinţei noastre de a pune bazele unei comunităţi în care termeni ca “integrare socială” sau “şanse egale” să se resimtă în viaţa de zi cu zi a fiecăruia, astfel încât să învăţăm a trăi ÎMPREUNĂ ÎNTREGI.

O gala a solidaritatii inseamna un important examen pentru IHTIS, pentru toti cei curiosi sa afle cati dintre cei 350000 de oameni in cautarea carora suntem, ni s-au alaturat de-a lungul unui an si mai cu seama cine sunt acestia.

Asadar, invitatii nostri (din sala) vor fi toti cei ce isi regasesc numele in articolele si comentariile postate in 2009 pe site-ul IHTIS, toti cei ce s-au oprit o clipa din drumul lor si ne-au citit ori ascultat povestea in dialog direct cu noi sau prin mass-media.


Acţiunile prin care vom evidentia aceasta zi sunt:
Ora 15.30 – Întâlnirea comitetului de organizare la Sala Tinerimea Română;
Ora: 16.00 – Conferinţa de presă; Anunţarea participanţilor şi a juriului.
Ora 17.00 – Deschiderea festivalului şi desfăşurarea concursului.
Ora 20.00 – Jurizarea – în timpul căreia se va face Lansarea Cărţii “Răvaş pentru lumea de azi”.
Ora 20.30 – Anunţarea câştigătorilor – decernarea premiilor şi acordarea Diplomelor de Onoare persoanelor implicate în organizarea festivalului si recitaluri ale vedetelor muzicii populare
Ora 21.30 – închiderea festivalului

In general, in astfel de concursuri pentru tineri cu si fara dizabilitati se fac sectiuni separate. Si atunci, ma intreb: care-i integrarea sociala deplina? Despre ce sanse egale vorbim?

LA NOI VA FI ALTFEL !!! Vor concura toti deopotriva, jurizarea fiind nediscriminatorie, reala, exigenta pentru toti. Castigatorii se vor ierarhiza functie de talent, capacitati, abilitati.

Adevarata integrare  pentru cei cu dizabilitati inseamna cunoasterea precisa a locului ocupat in momentul concursului si determinarea lor  de a-si dori sa evolueze si sa participe an de an. Asa ii ajutam cu adevarat: imprietenindu-i cu cei fara dizabiliati si motivandu-i, ambitionandu-i  sa ii egaleze.

Festivalul „SUFLET LÂNGĂ SUFLET PRIN COLINDUL ROMÂNESC” – va avea loc joi, 3 decembrie 2009, la Sala TINERIMEA ROMÂNĂ (Zona IZVOR).

Scolile speciale, centrele de zi, persoane fizice si/sau orice grup de tineri colindatori fara dizabilitati, ce doresc sa se inscrie in concurs, sunt rugati sa ne trimita FIŞA DE ÎNSCRIERE completata, conform detaliilor din REGULAMENT, pana la data de 27.11.09, orele 16.00.

Carti, CD-uri, colinde, premii, diplome, flori, juriu, emotii, zambete sau lacrimi de bucurie, surprize de suflet pentru fiecare si … la final … TROFEUL acordat celor mai buni dintre participanti.

DSCF3882

Va rugam sa confirmati participarea si le multumim celor ce intr-o seara a solidaritatii exprimmata prin colind, vor alege sa se alature concurentilor ce vor spune START FESTIVAL printr-un IMN specific momentelor de suflet  ce vor urma …

Mihaela Mihaescu

7 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Draga Mihaela, ce veste buna…stii ca am promis inca din vara cateva carti pentru premii…stau cumninti in biblioteca si asteapta sa ajunga la tine…sper ca de data asta sa nu se schimbe ceva in planul IHTIS…SUCCES!

 2. Multumiri Dnei Adriana – sponsor a mai multor actiuni IHTIS. Orice mic dar e binevenit intr-o gala a solidaritatii. Cei ce doresc sa sustina acest eveniment ne pot contacta prin mail. In timpul inmanarii premiilor se va anunta numele persoanei sau institutiei ce l-a oferit, nume ce va fi consemnat ulterior in toate materialele informative, sectiunea „Parteneri in festival”.
  Cum bine este stiut, podiumul castigatorilor are doar 3 locuri carora li se adauga castigatorul trofeului si un premiu al publicului – toate acestea fiind acordate de persoane fizice.
  Ne dorim insa ca fiecare concurent sau grup sa porneasca invingatori spre casele lor. Si asta ar fi posibil daca ni s-ar alatura parteneri din mass-media care sa ofere premiul presei sau orice alta institutie cu un premiu specific ei.
  Nu are importanta valoarea adaugata de cineva langa diploma ce o vom oferi noi, ci, faptul ca vom reusi sa cream acea atmosfera de competitie in care, la final, invingatori sa fim toti printr-o solidaritate reala.
  Ne dorim aceasta intrucat de un colindator ce ne-a intrat in casa nu ne putem desparti fara a-i pune ceva in traistuta.
  Cu nadejdea ca ne impartasiti aceasta dorinta, asteptam un semn si VA MULTUMIM!

 3. Multumiri lui Antonio pentru clipul realizat.

 4. Poate completezi articolul cu cateva detalii despre cum se ajunge la sala si poate un pic detaliat intervalul 16-21, pe fiecare eveniment

 5. Acţiunile prin care vom evidentia aceasta zi sunt:
  Ora 15.30 – Întâlnirea comitetului de organizare la Sala Tinerimea Română;
  Ora: 16.00 – Conferinţa de presă; Anunţarea participanţilor şi a juriului.
  Ora 17.00 – Deschiderea festivalului şi desfăşurarea concursului.
  Ora 20.00 – Jurizarea – în timpul căreia se va face Lansarea Cărţii “Răvaş pentru lumea de azi”.
  Ora 20.30 – Anunţarea câştigătorilor – decernarea premiilor şi acordarea Diplomelor de Onoare persoanelor implicate în organizarea festivalului si recitaluri ale vedetelor muzicii populare
  Ora 21.30 – închiderea festivalulu

 6. pana pe 3 decembrie, unul dintre posturi iti este dedicat…si astzai vei mai avea o surpriza… vine pe mail

 7. dupa cum ti-am scris, esti zilnic pe blogul meu pana pe 3 decembrei… succes!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: