PEER COUNSELING – o altfel de consiliere

octombrie 8, 2009 la 1:38 pm | Publicat în IMPREUNA INTREGI, Invata sa ma accepti!, Proiecte IHTIS, Si tu poti!, Viata in fotoliul rulant | Un comentariu

Fiecare om isi doreste sa afle informatii dintr-un domeniu anume. Mi s-a confirmat aceasta, participand la proiectul organizat de ART FUSHION – BIBLIOTECA VIE, unde, in doar 45 de minute cat dura dialogul dintre cititor si „carte”, transformarea relatiei dintre cei doi era vizibila: disparea teama, reticenta, sentimentul milei sau al superioritatii fata de omul abia cunoscut si fiecare invata cate ceva din experienta cartii citite.

De cate ori nu ne dorim sa gasim acel intelept care sa ne invete din experienta lui, cum a procedat intr-o situatie anume.

Conform statutului IHTIS, printre altele, am promis sa ne ocupam si de dezvoltarea Metodei „Peer Conseling”. Ce inseamna aceasta?

Fiecare dintre noi avem probleme si, mai intotdeauna, suntem tentati sa cautam solutii discutand cu cei din jur. Metoda „Peer Counseling” exact asta face: aduce fata in fata doi oameni cu probleme similare, unul dintre ei avand insa experienta pe care o poate impartasi celui aflat la inceput de drum.

Un dialog sincer purtat intre doua persoane cu probleme similare e mai mult decat un curs. Intalnirile intre cei doi pot avea loc online sau direct, in zilele de weekend, conform programului fiecaruia.

Acesta ar fi al doilea pas dupa proiectul de consiliere psihologica online, care are in prezent 20 de beneficiari.

Asteptam asadar sa va prezentati problema sau sa solicitati informatia dorita din domeniul problematicii handicapului, printr-un mail aici si in cel mai scurt timp veti primi informatia de care aveti nevoie.

Suntem bucurosi sa putem ajuta. Si am putea-o face mult mai bine daca fiecare dintre cei pe care-i ajutam s-ar implica la randul lor, sustinand macar cu 10 RON lunar unul din proiectele IHTIS atat de utile tuturor tinerilor cu dizabilitati.

Pana la sfarsitul acestui an, ne dorim: 

1. Editarea lucrarii RAVAS PENTRU LUMEA DE AZI;

2. Organizarea FESTIVALULUI SOLIDARITATII;

3. Infiintarea unui POST DE RADIO ONLINE.

Trebuie sa invatam a sti sa cerem si sa daruim deopotriva, altfel nu putem aspira la „sanse egale” sau „integrare sociala” si nici nu vom reusi sa traim, simtindu-ne: IMPREUNA INTREGI.

Mihaela Mihaescu

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: