Iconarul semnelor si al simbolurilor

august 9, 2008 la 10:30 am | Publicat în Diverse, Viata in fotoliul rulant | Lasă un comentariu

„La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul.” (Ioan 1,1)
Dumnezeu era Cuvantul. Din mesajele Sale inscrise in Sfanta Scriptura, Gabriel le-a cautat pe cele transmise prin „semne”, caci pentru el cuvantul este transpus in semn, iar Dumnezeu i s-a adresat lui, cel care a stiut sa le inteleaga, prin semne, la fel cum si aproapele care vrea sa comunice cu el, o va face tot prin semne.
Fiecare esec pe care l-a avut, datorat neputintei de a vorbi, de a se face inteles de catre cei care nu-i cunosc limbajul (mimico-gestual), el l-a transformat intr-o victorie, depasind bariera acestei neputinte, si poate nu intamplator mai are inca un nume de botez – Victor.
Victor este un credincios autentic, care participa constant la slujbe, este un traitor profund al tainelor. Cerceteaza Scripturile, citeste Filocalia si Scrierile Sfintilor Parinti, studiaza Istoria Bizantina – Bizantinologia. Si o face nu numai pentru studiu, dar chiar aplica invataturile, practica in viata de zi cu zi nevointele monahilor pustiei. Cine il cunoaste de la slujbele care se tin in Paraclisul Manastirii Radu Voda, stie cu cata grija si implicare se daruieste, pentru ca toate sa decurga cum este randuiala, pentru ca cei saraci, aproapele, sa fie miluit, pentru ca locul de rugaciune sa fie in ordine, sa ramana curat dupa slujbe. Vazandu-l facand acestea, remarci starea de kenoza pe care o traieste cu o naturalete si simplitate de urmat, demonstrand ca aceasta virtute a smereniei poate fi experiata si ca laic, la fel de firesc ca si in monahism. Cuvintele Mantuitorului: „care intre voi vrea sa fie mare, sa fie slujitorul vostru” (Mt. 20,26), ii sunt indemn… Cititi mai mult…

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: