IMPREUNA PENTRU IHTIS

mai 16, 2008 la 6:30 am | Publicat în Ganduri, Invata sa ma accepti!, LUMEA IN CARE TRAIESC, Problemele noastre, Viata in fotoliul rulant, Viata independenta | Un comentariu

Din august 2004, ne facem cunoscute gandurile prin carti cum ar fi: „Viata in fotoliul rulat” si „Eu & lumea in care traiesc”. Incepand de azi, putem vorbi LUMII IN CARE TRAIM direct si cu efort minim ONLINE – prin intermediul acestui blog. De acum vom avea o mass-media proprie, incercand sa schimbam incet-incet LUMEA IN CARE TRAIM si, de ce nu, sa invatam a ne schimba chiar noi insine.
Urmatorul filmulet ilustreaza cum suntem azi, cum suntem perceputi azi si unde dorim sa ajungem, candva…

 

 

 


Numeroase sunt cazurile sociale in care tinerii cu dizabilitati fizice si reprezentantii acestora, apeleaza la mass-media, nadajduind ca astfel isi vor face auzit glasul si isi vor solutiona problemele personale, generate de: izolare, lipsa de informatie si comunicare, lipsa instrumentelor asistive etc.  Pe de alta parte, sunt si tineri cu dizabilitati fizice, care in ciuda problemelor de sanatate avute, au depasit parte din barierele sociale si duc o viata apropiata de cea fireasca.  Imaginea acestora rareori este promovata.

 

Atunci cand sunt pusi fata-n fata, acesti tineri cu probleme similare, prezinta diferente de trai izbitoare: unii sunt studenti iar altii analfabeti, unii sunt integrati pe deplin social, in timp ce altii traiesc izolati in propriile locuinte si exemplele pot continua.

 

Prin propria-mi experienta acumulata atat ca tanar cu dizabilitati fizice severe cat si ca voluntar timp de 7 ani in sfera dizabilitatii, am constatat ca situatia se schimba vizibil atunci cand tinerii cu dizabilitati din ambele tabere comunica intre ei, cand invata unii din experienta altora, cand isi uneesc gandurile si aspiratiile, cand au posibilitatea de a se sustine reciproc.

 

In anul 2004, am generat infiintarea Asociatiei IHTIS, din dorinta de a demonstra tuturor ca o dizabilitate fizica avuta sau un fotoliu rulant utilizat nu stirbeste demnitatea nimanui, ba mai mult, unele dintre aceste persoane – prin activitatea lor zilnica, merita a fi recunoscute ca si resurse in societate.

 

Pagina web – Blogul Asociatiei IHTIS Romania este instrumentul de  baza prin care consider ca pot atinge scopul propus – bazele acesteia fiind puse in cadrul proiectului “New Media – Blogul ca Mijloc de advocacy”, proiect initiat de Fundatia Soros si Centrul pentru Jurnalism Independent.

 

Blogul Asociatiei IHTIS Romania se doreste a fi o punte de comunicare intre persoane cu si fara dizabilitati fizice, o posibilitate de colaborare, un argument al tinerilor cu dizabilitati fizice si sustinatorilor lor cu privire la ceea ce pot face impreuna pentru societatea in care traiesc. 

 

„IMPREUNA PENTRU IHTIS” este pentru mine un imceput. Un proiect pornit din nimic, dar cu convingerea ca prin stradania mea, prin felul meu optimist, prin perseverenta si capacitatile avute – voi reusi sa realizezz lucruri frumoase, folositoare celorlalti, unice si demne de a fi sustinute, mediatizate si, de ce nu, rasplatite cu un gand, o vorba, sau, ceea ce imi doresc cel mai mult, o acceptare reala in LUMEA IN CARE TRAIESC.

 

Ma voi afla intr-o permanenta cautare si promovare a acelora care doresc sa fie activi in sfera dizabilitatii si ies in evidenta prin faptele lor.

Mihaela Mihaescu

Presedinte IHTIS

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. 1 si 2 Octombrie 2008 sunt zilele inceputul realizarii a tot ce visam din copilarie. Am inceput sa invat ca ceia ce gandesc si doresc, chiar conteaza si le pot transforma in realitate. In cei 2 ani si jumatate inpreuna cu IHTIS am analizat si am pus in ordine ceia ce gandeam de unul singur. Nu voi fi nicioada multumit de aportul meu la IHTIS dupa cat am primit.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat: